ned, 23. svibnja '04 u 04:14
Moj ukus:
1. Return of the Jedi - Ne mogu si pomoći, lightsider sam, Skywalkerov sam fan, Vader, kao moj najdraži DS lik, vratio se na svijetlu stranu. A ono finale - Luke na DSII-u, a ona mjuza za vrijeme duela... Mogu jedino izustiti Argh! BTW Dogodila se pobjeda kod mjeseca na kojemu vodim Jedi Akademiju.
2. A New Hope - Prvi Star Wars film uvijek odiše onom mlađahnom atmosferom. Trilogija počinje. Upoznajemo farmera Lukea... Obi-Wan kao jedan od mojih najdražih likova je tu. Ma svo to upoznavanje sa SW-om i likovima iz Trilogije je nešto od čega vam zatitra u duši. A finale i razaranje Death Stara mi je valjda najdraža filmska scena u životu.
3. The Empire Strikes Back - Battle of Hoth mi je opasan, a i volim Cloud City. Radnja je vrlo dinamična - možda čak najdinamičnija od svih SW filmova. Duel na Bespinu je prava stvar. Nema se tu što reći, film je zakon.
4. Attack of the Clones - Da se još malo razradilo i da Hayden ne glumi onako kazališno, mogao je ispasti odličan film. Ovako, ispao je neuspjela ljubavna kenja. Dam se kladit, da bi mi s EA-a bolje obradili odnos između Padme i Anakina. Jedino što spašava film je McGregor i njegov brada-imidž, kao i dobro odrađena gluma smirenog, ali i pretolerantnog učitelja. Scene na Coruscantu su zabavne. Bitka na Geonosisu je totalno nezanimljiva. Dooku mi se dopao kao i borbe s njim. Sve u svemu, film je definitivno bolji od TPM-a, ali nije ni blizu onome što je mogao biti.
5. The Phantom Menace - Ne da mi se nabrajati što je sve zakenjalo film, ali moram napomenuti da Binks nije kriv, iako mnogi govore da upravo zbog njega film ne valja. No, i TPM ima svoje čari poput Obi-Wanovog i Maulovog duela.
Iskreno se nadam da će EIII dospjeti na prvo mjesto među prequelima. Od filma se može napravit ludnica, no isto to je moglo biti i s AOTC-om, pa se nije dogodilo. I napominjem, OT filmovi su poredani kako su poredani, no to ne znači da je TESB loš, a ROTJ dobar. Oba dva su odlični. ROTJ mi je najbojli (meni), ANH za nijansu manje dobar (meni), a TESB za nijansu manje dobar od ANH-a (meni). To su minorne i subjektivne razlike. Najpravednije bi ih bilo staviti sve na prvo mjesto jer svaki ima nešto što drugi nema, stoga se sviđanje i manje sviđanje svodi na gledateljev ukus, zbog čega sam na početku i napomenuo kako se radi o mom ukusu. Uglavnom, OT 4eternity, a PT za pogledat.