pet, 22. kolovoza '08 u 15:36
zell_korathda je se on bavio tehnologijom i esencijom sile i force powersima film bi bio samo jos jedno obicno hollywoodsko smece (necu reci kao star trek hehe)
U to vrijeme? Sumnjam. Bio bi možda malo manje intrigantan, i malo više uspješan (minimalno), al sigurno ne bi bio smeće.
I ST nije smeće. ST je bitan dio pop-kulture. Kao i Tarantino - koji, ak mene pitaš, niš ne valja kao redatelj, al ima par filmova koji mi svejedno sjedaju. Tak i tebi sigurno neš iz ST leži - bilo da je epka, lik ili sam koncept. Plus, sumnjam da kažeš da je smeće ako nisi gledao, a ak si gledao, gledao si sa nekim razlogom.
zell_koratha ne brinite se SW fransiza ce dugo da se pominje i muze u nebrojnim stvarima
ako ne vjerujete pogledajte samo na you tube koliko ima klipova amaterskih sw tematike a plus tome pogledajte i datume snimanja
*sigh*
SW će se spominjati barem do dana kad GL umre. Onda nitko nemre reći kaj će biti, jer možda on kaže da sva službena zbivanja oko SWa staju s njim.
Što se tiče amaterskih uradaka: mi smo nekoć davno imali dva, tri relativno uspješna Simma ovdje na forumu, radi zabave. Ljudi na youtubeu na istu foru imaju svoje uratke. Al niš od tog ne mijenja SW, i koliko god mi htjeli imati prste u tome, i kolko god mi htjeli mijenjati i oblikovati to sve, to nam nije dopušteno. Al ono.. Radimo jer to volimo. Bar smo to radili jer smo voljeli.
zell_koratha za slabu posjecenost forumima i jos tako neke stvari nije kriva fransiza vec ljudi koji dolaze na forume
ima nekih foruma toliko retardiranih i preopterecenih da obicni a ne zagrizeni fanovi se samo zgroze pri posjeti i odu
(na srecu moscroatia nije jedan od njih i pokriva sve sfere)
Moraš razumijeti par stvari kod ovog. SW sam po sebi obuhvaća većinom mlađe, i ljudi koji se navuku na nj, najčešće se navuku pri relativno mladoj dobi. Što je u redu, i nitko ne žali zbog toga.
Forum, što se naravno pogubilo s vremenom, jest internet community, ono je prostor na kojem ljudi mogu doći i raspravljati o čem god žele, ukoliko se nalaze na pravom mjestu. Bit će svađi, normalno, bit će neslaganja, bit će smijeha, bit će razočaranja. Kao u svakoj zajednici. I kao u svakoj zajednici, u njoj ima ljudi koji su manje prilagođeni društvu kao društvu nego drugi. I zato ima tih ljudi koje ti nazivaš "retardiranima i preopterećenima". Oni nisu "retardirani i preopterećeni". Uostalom, ak jesu, svi smo, jer nitko ti ne može garantirati da je ikad bio savršeno prilagođen.
To što neki fanovi neće više dolazit na forume nije stvar tko je još na forumu. Da zbilja žele komunicirati i interaktirati, onda bi tako i učinili. Mogu ti nabrojati kolko god želiš primjera sa ovog foruma koji su, barem u jednom trenutku, prestali komunicirati zbog drugih stvari u svojim životima, a ne zbog nekog tko je ovdje se tri put izderao bzvz.
zell_korathnije dobro ni previse filmova da se snima
ako je sve objelodanjeno onda nema one intrige koja nas fascinira i veze za fransizu
Apsolutno se slažem. Al filmovi se više ne snimaju. CW je bio drugi pokušaj na istu tematiku. I oba su bili animirani, te se tako ubrajaju u EU, ne u OT i PT.
Intrige će uvijek biti, i SW ima nepresušiv izvor intrige u sebi. PT i OT su razmaknuti 19 godina. Nakon OT su ljudi popunili neke prazne dijelove unutar EU. I to ne toliko koliko ljudi možda misle da je to popunjeno. A prije PT? Vrlo, vrlo malen dio je taknut.
A ak netko sad pomisli da je SW samo vezan za likove iz filmova i njima direktno vezane likove, preporučam da pročitaju Rep Commando seriju od Karen Traviss, ili sad novopokrenut Coruscant Stories story arc.
A collection of half-truths and hyperbole.