čet, 17. prosinca '15 u 09:35
Ljudi moji, sada kada smo pogledali (neki od nas) film, mislim da mogu dati svoje mišljenje.
Iskreno? Meni je ovo najbolje još od od petice. Ton filma, boje i mood su kao u stare trilogije, priča mi je jako zabavna, odabir glumaca i likovi su mi odlični posebno protagonist i negativac, genijalni (konačno mladi glumac koji nije cmizdravac ako mora glumiti torn apart ulogu nego se vidi da je nesiguran ali je u međuvremenu opasan). Jedina "zamjerka" mi je što su neke stvari kopirane iz stare trilogije, no koliko je to loše u biti ni neznam.
Film ima dosta i šokantnog, puno i old skul humora han soloevskog, i onaj "mi ipak živimo u vremenu gdje sila vise nije tako zastupljena" đir (kad je rijec o interpretaciji force usera - vidi se da su amateri ko sto je Luke bio u staroj) pa nista nije prenapucano sto mi je osobno drago i vise mi se svidja nego kad su svi znali sve i svasta ko u vrijeme republike. Sve u svemu vidi se da se nije oslanjalo na 1,2,3 nego na 4,5,6, a na kraju krajeva tranzicija na nove likove se uspješno odrađuje, gdje treba ostavit prostora za nove ljude i novu priču. Zato je i trebalo manje očekivat od ljudi koji imaju 70 godina da će imati neznam kakve uloge. Ovako su dio priče, no naglasak je ipak na novu ekipu.
Sve u svemu meni je to oko 8/10.