pon, 11. studenog '19 u 01:59
Orione, hvala na inicijativi za spašavanje sadržaja, kao i na brzoj reakciji na moj request da ponovo mogu pristupiti sadržaju grupe (iz nekog Yahoou znanog razloga se to izgubilo) te i sam pokušati spasiti sadržaj. Presjeklo me čim sam vidio vijest da se Y! grupe gase.
Zahvaljujući programu PG Offline, uspio sam skinuti sve postove/mailove (njih 953 zajedno s offovima) i spremiti ih u 19 HTML fileova. Cijelu arhivu, zajedno s par slikica među kojima je layout akademije, možete skinuti s ovog linka (6 MB):
https://www.dropbox.com/sh/ot4cjrhp5xkoh4j/AADr17biZROgcaHHKgFFaxwPa?dl=0. Skinuo se i neki nekompletni members file, nisam siguran što je to.
Ako netko sve postove želi baš u jednom fileu, evo PDF verzije koja je zapravo spoj tih 19 HTML fileova (7.5 MB i 'samo' 1552 stranice
):
https://www.dropbox.com/s/gxw1s7its7muld7/EA%20svi%20postovi.pdf?dl=0.
Osim toga, skinuo sam i
stari (3.34 MB) i
novi (932 KB) website (iako je potonji još uvijek na MCS-u
), tako da je čitav footprint sačuvan za duge srcedrapajuće večeri nostalgije.
Ako skinete kompletni sadržaj tih stranica (to možete iz njihovog
parent foldera desnim klikom na ikonu [...] i download - skinut će se u zipu) i stvari u folderu ostavite kako jesu (bez premještanja i preimenovanja), hyperlinkovi bez problema rade lokalno kao da surfate.
Ako želite sve (i grupu i websiteove) skinuti u jednom komadu, ovo je
parent folder.
Nakon svega bih se kao i Orion želio zahvaliti svima koji ste sudjelovali (zašto imam osjećaj da držim svečani govor u Massassi Templeu ili EA Great Hallu, čiju prazninu ublažavaju samo Orion i Imperial admiral?
). Ozbiljno, bilo je predobro, stvorili smo jedan opipljivi i bliski svijet, uz sve elemente Star Warsa kojeg toliko volimo (dan danas se uhvatim da čitam postove, pogotovo kad se poželim te preddiznijevske atmosfere), a to bi bilo nemoguće bez vašeg entuzijazma, truda, kreativnosti, discipline i suradnje. Posebno se zahvaljujem Orionu koji je spremno i disciplinirano prihvatio palicu vođenja kada je mene život sa svojim zahtjevima i promjenama oteo toj dužnosti.
Hvala još jednom i MTFBWY i od mene!