pon, 31. svibnja '04 u 14:54
OK, da se i ja malo oglasim... Ljudi, malo više takta vam ne bi škodilo. Svima. Sve se da srediti uz malo dobre volje, ne? Ovo vam ne serem tek tako, već se iz mene
"znoji" 12godišnje iskustvo u roleplayingu... U to vrijeme sam se sreo s brdo ljudi koji uvijek misle da je njihov lik nešto posebno. I to je dobro, inače bi RPG odavno otišao kvragu. Bitna je stvar BALANSIRATI neke stvari, pogotovo ovdje; play by e-mail je ful specifična stvar gdje se neke stvari ne mogu samo tako uvesti kao one kod pen&papera. I to je zato zaguljeno.
Guardian: lik ti je za početni karakter ipak malčice prejak. Gle, čitava stvar ovdje ti je u PISANJU i načinu na koji to radiš, a ne bacanje kockica i gledanje u svu silu tabela, ne bi li time dokučio jesi li išamaro pola Jedi Akademije ili Sithovsku armiju. I zato ti lik ne mora uopće biti neka super-duper faca, čitav je štos u tome kak ti objašnjavaš njegovu ulogu i ponašanje u grand-pictureu, kužiš? Gle, ja npr. mogu roleplayat jednorukog domara koji po cijele dane samo mete svojim partvišom i gleda svoja posla, ali taj isti domar može jednim udarcem istog tog svog partviša otfikarit' glavu bilokojem Jediju ili Sithu, samo ako nađem dobre rzloge za to i opišem ih...i držim se neke ravnoteže(zato bi istom tom mom domaru nakon toga pao klavir na glavu, ali kaj ćeš, nemreš imat sve u životu, ne?)
Guardian, bila bi šteta da na prvoj kakvoj-takvoj prepreci odustaneš, jer ima tu čistog gušta za doživjeti pisući te postove... govorim ti iz vlastitog iskustva, jer sam i ja mogao odmah dignut sidro i odmahnuti rukom govoreći kak su tu sve sami klinci, ali vidiš i od klinaca se da svašta naučit'... Zato tipkovnicu pod prste, i pokaži ljudima da možeš biti kvalitetan poster na ovom sajtu(bios, kakav god da je bio, pokazuje da imaš štofa za pisanj...)
A ostali, malo manje žestine i nerviranja jer će vam žuč masovno svima proraditi, pać' te kao i ja završit na operacijskom stolu u srednjim 20im...imam doma šaku žučnog kamenja kao živi dokaz tome...
Ajde, samo polako ljudovi....
May The Credits Be With Ya