ned, 16. listopada '16 u 16:02
UPDATE: Pronašao sam i dodao stripove koji su izlazili u reviji Denis.
Denis je bila strip revija koja je izlazila od 1976. pa do 1981. godine, a izdavač je bila
Politika iz Beograda. Ukupo su izašla 262 broja ove revije, od koji su njih deset sadržali Star Wars stripove. Te stripove je u Americi izvorno radio
Marvel, a u
Denisu su izašli bukvalno prvih deset brojeva tog serijala (koji je inače ukupno na kraju imao 107 brojeva), kog mi danas obično nazivamo
Klasični Marvelov Star Wars. U listi ispod stoje naslovi i priča u originalu, a odmah pored i njihov zvanični prevod i u kom broju
Denisa su izašle:
- Star Wars 1 – Ratovi zvezda 1 (Denis 96)
- Star Wars 2: Six Against the Galaxy – Ratovi zvezda 2: Šestorica protiv galaksije (Denis 97)
- Star Wars 3: Death Star – Ratovi zvezda 3: Stanica smrti (Denis 98)
- Star Wars 4: In Battle with Darth Vader – Ratovi zvezda 4: Dvoboj sa Dartom Vaderom (Denis 99)
- Star Wars 5: Lo, The Moons of Yavin! – Ratovi zvezda 5 (Denis 107)
- Star Wars 6: Is This the Final Chapter? – Ratovi zvezda 6: Je li to kraj? (Denis 10
- Star Wars 7: New Planets, New Perils! – Ratovi zvezda 7: Nove planete, nove opasnosti (Denis 117)
- Star Wars 8: Eight for Aduba-3 – Ratovi zvezda 8: Osmorica za Adabu-3 (Denis 118)
- Star Wars 9: Showdown on a Wasteland World – Ratovi zvezda 9: Ispraćaj na pustom svetu (Denis 119)
- Star Wars 10: Behemoth from the World Below – Ratovi zvezda 10: Čudovište iz donjeg sveta (Denis 120)
Pored
Denisa, klasični Marvelovi Star Wars stripovi su izlazili i u
Politikinom zabavniku, ali o tome nešto kasnije. Ono što je verovatno najbitnije, svih ovih deset stripova mi smo pronašli i dodali u našu Download sekciju, stoga pravac:
Download -> Stripovi -> Legende -> Klasični Marvel Star Wars