sub, 27. svibnja '06 u 12:14
Evo tema za one koji su gledali film tako da nebi doslo do nezeljenih iznenadenja u staroj.
Jucer sam (veliko hvala Jacenu za karte i kolu koja je prakticki nestala do pocetka filma) pogledao film nakon puno iscekivanja i, unatoc tome sto sam ionako puno ocekivao, ugodno se iznenadio. Nisam citao spoilere pa su tako svi oni dogadaji u filmu stvarno jako djelovali na mene (kad se uzivim u film, masti nema kraja... pogotovo ako su x-meni u pitanju). Vec sam pocetak mi se svidio, prvotno me zacudila ona Wolverineova hladnokrvnost unatoc njegovoj osobnosti, zatim sam pomislio da su u filmu obradeni i "cuvari" i kad je taj uvod zavrsio, vec sam bio totalno nabrijan na film. Scottova smrt me iznenadila, ali sam ipak to nekako progutao (ne u smislu da mi je to minus u filmu, nego eto... ipak je umro, ne). Kada je i Xavier otegnuo papke apsolutno nisam mogao vjerovati, vec sam mislio da su sad krajnje za****li film, ali nacin na koji je to kasnije utjecalo na pricu filma, odnosno u uzvinjenom zargonu, na postupke preostalih X-Mena, potpuno me razuvijerio od lose strane tog dogadaja.
Najluda fora u filmu su mi bile definitivno bile granate s lijekom i MAgnetov komentar na njih te kako je dobro iskoristio taj ljudski postupak (potvrdivajuci svojim sljedbenicima kako je rekao da ce biti prisiljeni uzeti lijek, zanemarujuci cinjenicu da su ih napali). Usto su mi najbolje scene bile susret Icemana i Pyra na prosvjedima protiv lijeka (inace su mi oni i Rouge najdrazi likovi pa mi je i njihov dvoboj bio apsolutno legendaran), zatim scena kada se Rouge vraca na kraju filma, izlijecena te, ako cu objektivno gledati, vjerojatno najbolja scena filma u retrospekciji kada Angelu pocnu rasti krila.
Sve u svemu filmu ocjena 9/10 (kod mene ovu ocijenu imaju jos jedino Spasavanje Vojnika Ryana, Trumanov Show, Pirati s Kariba i Motny Phytoni i potraga za Svetim Gralom). I definitivno je prioritet za odlazak u kino ovih dana, a ja cu ga svakako jos barem dva-tri puta ici pogledat.
btw. pozdrav Ayanu i Corranu (who was the lady?lol).
Njanjgalaxywalk izmjenio poruku 27.05.2006, 14:02