sub, 2. srpnja '05 u 15:55
Evo, sjetio sam se da vam dugujem dojmove....
Kao prvo s vizualne strane film je bezprijekoran, počevši od izgleda marskovskih letjelica do samih aliena, vizualno me se najviše dojmila scena kada su na par kuća razbacani dijelovi aviona i sve se vidi perfektno, do najmanje sitnice na avionima i kućama. Fora mi je uvod i kraj, ono sa listom i bakterijama na njemu. Gluma je u redu, Tom Cruise nije razočarao, ali me najviše oduševila Dakota F., glumica koja glumi malu Rachel. Sviđa mi se što nema ljubavne priče između Cruisea i njegove bivše žene...Nakon što sam gledao originalni film uvidio sam mnoge sličnosti oko dizajna letjelica i sl, pa bih pohvalio Spielberga za to. Mnogi kažu da je kraj loš, ali meni je baš suprotno, zaokružuje putovanje jedne osobe i sl. Dobro je što nisu napravili kao u Danu Nezavisnosti, da alieni prvo uništavaju vladine zgrade i sl., nego da odma krenu na istrebljenje ljudi, nije bitan položaj tih ljudi, nego samo njihova krv... Sve u svemu, nisam se razočarao, a još sam vidio i trailer za king konga. Vrijedilo je platiti 21kn za ulaznicu. Ako netko još nije to pogledao, toplo preporučam...
lost in time, on the edge of suffering...