pet, 10. listopada '08 u 21:23
Bridges i Kosinski o Tronu 2
Nakon što je Disney tijekom ovogodišnjeg Comic-Cona šokirao posjetitelje prikazavši teaser trailer nastavka kultnog SF filma Tron iz 1982. godine, polako se zahuktava pretprodukcija Trona 2 koji bi svoju kino premijeru trebao doživjeti krajem 2010. godine.
Podsjetimo, radnja prvog nastavka vrtjela se oko hakera Kevina Flynna (Jeff Bridges) koji biva uvučen u virtualni svijet gdje se mora boriti za vlastiti opstanak. Ubrzo se udružuje s sigurnosnim programom po imenu Tron (Bruce Boxleitner), a kako bi pobjedili zlokobnog Sarka (David Warner).
Zasada je jedino sigurno kako će bridges ponovno utjeloviti Flynna, a šekulira se kako bi u filmu mogli nastupiti i Karl Urban, te John Hurt. Govoreći za nedavni broj britanskog The Guradiana, Bridges se osvrnuo i na Trona 2.
"Tron 2 je još jedno iznimno, šašavo iskustvo koje je jednostavno predobro da bi ga se odbilo. Povratak u taj svijet vratio mi je onaj osjećaj koji sam tada imao. U osnovi, još sam dijete, volim se ponašati djetinjasto, i pružila mi se nova prilika igrati se s tim luckastim igračkama. A moderna tehnologija čini to uzbudljivim. Snimajući trailer za Comic-Con, prvi sam se put susreo s motion capture tehnologijom. A upravo je to okrenulo filmsku industriju naglavce. Izvanredno je biti dijelom toga...", rekao je Jeff.
"Kad smo snimali Trona nije bilo Interneta, mobitela. No, sad imamo motion capture, i mislim kako ćemo napravit puno uspješniju verziju priče, koja u osnovi govori o uvlačenju nekoga u računalnu igru. Kad smo tijekom 70-ih snimali King Konga, u jednom trenutku ste vidjeli Ricka Bakera u tom velikom odijelu, koji je potom zamijenjen modelom velikim 80 stopa, a da pritom nisu nalikovali jedan na drugog. Usporedite to s King Kongom redatelja Petera Jacksona... Mislim kako su stvorili predivnog Konga. Stoga se nadam kako će to biti slučaj i sa Tronom", izjavio je Bridges.
Samo dan nakon što je Bridges govorio za The Guardian, i redatelj Kospeh Kosinski je dao intervju za ACIN, gdje je kratko govorio o Tronu 2. Kosinski je otkrio kako je teaser trailer sniman u spektroskopskoj 3D tehnici, a navedena tehnologija bit će iskorištena u za snimanje čitavog filma.
Scenarist i redatelj prvog dijela Steven Lisberger na projektu će biti uključen kao savjetnik, a ekipi filma ovaj se tjedan pridružio i kostimograf Michael Wilkinson (Watchmen).
Za kraj, teaser trailer filma možete pogledati
ovdje.
Preneseno sa
SF Centra.
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."