čet, 4. rujna '08 u 10:10
OrionProblem sa supermenom je što je neuništiv... ^^ Kriptonit na stranu, niš ga nemre ubit i zato je dosadan. Ne kužim kak ga misle pomračiti... lik je savršen u skoro svakom pogledu.
LOL! Slažem se.
Vidio sam vijest prije nekih tjedan i pol dana i moram reći da mi se sviđa - pošto sve popularne franšize (ne samo stripova) dobivaju rebootove kako bih ih se uvelo i predstavilo novim generacijama, smatram da je jedino pravedno to učiniti i sa Supesom. Iako, mračniji ton i ta sranja je da, totalni rip off Batmana. Na Batmanu mračno paše jer je on, pazi sad, DARK Knight - mračno je dio njegove osobnosti te zatim i cijelokupnog feelinga njegova okruženja.
Ali mračniji Superman? Što to uopće znači? Potamnit mu odoru? Big deal. Supermana treba napravit što je moguće više REALNIJIM (iako se tu već tu iz aviona nazire paradox), a ne mračnijim; znači malo mu smanjit raspon moći (ja predlažem na razinu onih iz Superman Adventures serija - tamo je bio najslabiji od svih svojih dosadašnjih inkarnacija te stoga i najpopularniji; da nije bilo tog Supermana ne bismo gledali ni Justice League ni Justice League Unlimited.
U filmovima je Supes imao moći ravne onima iz njegove Golden Age inkarnacije i već je zbog toga prvi film (pa tako i svi njegovi nastavci) podosta propatio od nedostataka zanimljiva materijala koji bi mogao biti suprostavljen Supermanu; tip je bio prejak.
Dakle, po meni, uzeti prvo malo buffed-up tipa te se i u fizičkom izgledu približiti više originalnom Supermanu (dakle čelična brada, široka ramena) i malo mu smanjiti moći u smislu njihovog intenziteta radije nego kvantitete. Mislim da bi već samo to uvelike pridonijelo približavanju Supermana kino publici; bio bi poput boga, no ne sasvim - bio bi bog koji može krvariti, a to je uvijek zanimljivo za vidjeti.
Naravno, neizbježno je totalno promjeniti Lex Luthora odnosno njegovu vrstu ponašanja i približiti je originalnoj, stripskoj. Luthor nikada ne kaže za sebe da je ''greatest criminal mind in the history of mankind'' - tko bi to rekao uopće? Da sam ja greatest mind of any type, ne mora nužno biti niti criminal, zasigurno ne bi to govorio uokolo i hvalio se time. Luthor je poslovni čovjek. On vjeruje da može promijeniti svijet na bolje (kroz svoja sredstva koja, dakako, nisu baš uvijek koncencionalne prirode) no da mu Superman uvijek zasmeta u tome pošto on ima drugačije poglede na svijet i na način na koji se taj svijet treba poboljšati.
Kapa dolje Supermanu i Supermanu II, no reboot, mo mom dubokom uvjerenju, je svakako potreban. Ne neki mračni nesupermanovski reboot, već samo realniji pogled na cijelu Superman mitologiju spojenu sa današnjim trendovima i svijetom.