uto, 6. veljače '07 u 09:58
Supes mi je oduvijek bio drag, još tamo od 80-ih kad sam ga prvi puta, kao mali, gledao na TV-u.
U prvom me nastavku jedino smeta jedna poprilična nelogičnost:
1. U Utvrdi samoće hologram Jor-Ela kaže Supermanu kako je on vjerojatno mrtav tisućama godina
2. Lex Luthor "izračuna" kako je Kripton eksplodirao 1948. godine
3. I najveći biser: Kriptonit, sa planeta smještenog u drugoj galaksiji, nakon samo tri godine putovanja svemirom padne na Zemlju.
BTW. posebice mi je drag početak filma, na Kriptonu, suđenje generalu Zodu (glumi ga Terrence Stamp, poznat i kao kancelar Valorum iz Fantomske prijetnje), a kao svojevrstan uvod u Supermana II, koji je, po mom skromnom mišljenju i najbolji.
Od zanimljivosti valja navesti kako je glazbu skladao John Williams (Star Wars, pa zato često brkam Superman i SW temu
), dok je za priču i scenarij odgovoran Mario Puzo, najpoznatiji kao pisac Kuma. Zanimljivo je napomenuti kako je editor Supermana nitko drugi doli Stuart Baird, redatelj Nemesisa, koji je poznat kao iznimno cijenjen editor, dok se to ne bi moglo reći i za njegov posao redatelja.
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."