čet, 30. svibnja '13 u 23:52
hm, hm, hm...
Neznam gdje početi.
spoileri
Daj Miro, evo kao netko kome se svidio film, reci mi kako to da ti nije zasmetalo:
-Khanova priča? 300 godina star "super čovjek" tj njih 72., Admiral M. odluči ga probudit i iskoristit njegovo znanje da napravi federaciju čvršću, jaču, naoružaniju. Stvarno, netko tko je 300 godina zadnjih spavao će bit najbolji za taj posao? a dobro ajde...
-Spock, vulkan, sad može, sad nemože - teleportiranje. ok ajde, treba stvoriti napetost, izgleda da u ovom univerzumu teleporteri imaju bugova više nego vista.
Ali čuj sad ovo, zaledili su vulkan tj lavu uz pomoč cold fusiona hahaha
(nisam se jedini smijao u kinu)
-Ent pod vodom. Aj ok, zanemarit ćemo logiku ovog svjeta samo zato jer se JJ-u digla ona stvar kad je u Avengersima vidio onaj helicarrier kako poljeće iz vode. More ma svojstva svemira, gotovo identično....
-Kad Khan kaže tko je on zapravo, reče na tako glup način, uz dramatičnu glazbu, čovjek se zapita "ok, pa šta onda?" Zašto bi to ime trebalo imati ikakvu težinu? Mislim, ako si upoznat sa ST onda ćeš znat ok, al... wtf is Khan a white boy then?
-Khan je toliko briljantan lik, njegovi motivi su da spasi svoju obitelj, njih 72., da bi to učionio, sakrit će ih u torpeda, da,da to je najsigurnije mjesto. Napast će federaciju, pobjeć na Kronos i...? kabum. Scenaristi su genijalni ljudi.
-Ent bez pogona, nalazi se iza mjeseca, povukla ga zemljina orbita u 2 minute.
-Kirk umire, zamjenjuju uloge iz orginala, Spock plače za svojm prijateljem. Amo zaboravit na 40 godina pop kulture vezane sa st i za Kirka i Spocka. Nema niti jednog!!! ali niti jednog razloga zašto bi Spock u ova dva filma razvio tolike emocije za Kirkom, da bi plakao i derao se KHAAAAAAAAAN!. Pa jebote nije za materom ni cijelim je*enim planetom plakao.
A kad sam čuo "khaaaaan", meni je došlo plakati. je*eni scenaristi, je*eni JJ, imaju novi univerzum, novi timeline, amo stvoriti nove događaje, nove orginalne avanture, napraviti nove puteve...ne, amo besramno kopirati najbolje elemente dvice, okrenuti ih naglavačke i vidjet što ćemo dobit.
-Daj ovo mi je predobro... Kirk umre, Khanova krv(jer je supermen) ima regenerativna svojstva. Spock, novi akcijski junak krene za Khanom nakon što je ovaj razbijo brod o San Francisco i napravio mass exodusu, dar mar, pomeo 300 zgrada itd...
PRVO: spock je miran i staložen karakter koji nikad ne koristi silu, več logiku i ako je potrebno nerve pinch koji dobro dođe. Kirk je onaj kauboj i akcijski junak. To je dinamika karaktera i to je ono što smo zavolili.
DRUGO: Zašto jednostavno nisu uzeli krv jednog od ostali 72. ljudi koji su mirno spavali na enterpriseu?
TREČE: zbog te krvi, federacija je riješila smrt! sad se možemo izlječiti od svega, huraaa!
Jako, ali jako glup film, sa rupama u priči veličine sunca. Dao sam si oduška i napisao sve ovo jer gospar JJ radi na ovom našem univerzumu i vidjevši što je napravio sa ST filmovima, jednostavno nemam razloga za veselje.
Radi se nova animiran serija jel tako..ajde možda to bude ok.