sri, 24. listopada '07 u 02:20
JJ je prije svega odličan zanatlija, a Alias je sve samo ne "tipičan" i "superhero" serijal. Superhero? Alias, a tako i Lost pokazuju da JJ, kao i Damon Lindelof koji je preuzeo Lost od njega, prilično dobro razumiju televiziju kao medij.
MI3 je isto bio prilično za****n posao, kao prvo, zbog načina na koji ljudi gledaju Toma Cruisea kao personu, i to se ne može izbjeći, i teško je prikazati ga simpatičnim likom. I da, ima svojih problema puno, previše patetike za početak (da, čak i meni), ali neke scene su meni bile fantastično režirane (fajt na onom mostu, cijela sekvenca u Vatikanu... podsjetila me na duh originalne serije - što ni prvi, ni drugi film nisu).
Star Trek je osamdeset puta veći problem, jer treba zadovoljiti valjda isto toliko tipova gledatelja. Scenaristi (koji su, BTW, napisali i MI3 i Transformerse i radili na Aliasu od početka pa mislim da skroz do kraja) pričaju kako su sve pogledali, čak i pročitali novele i da ima dovoljno rupa i neispričanih priča u tom periodu... i dok nisam ni sam siguran kako će to sve izgledati, prema prethodnom radu, vjerujem da će unijeti nešto novo, nešto za novu generaciju uz poštovanje prema starom (mislim da već i sam casting to pokazuje).
I naravno da film neće biti neka velika umjetnost (osim u smislu zadovoljavanja raznih tipova publike, onom zabavljačkom i ekonomskom), no nije ni ostatak Treka bio takav, ako izuzmemo er, prva dva filma, recimo, i par epizoda TOS-a. Ali će biti milijardu puta bolje od bilo čega što bi Rick Berman i ekipa posrali.
Također, u jednom trenutku (a četrdeset godina nakon starta franžise je prilično dobro vrijeme) treba reći stop, i ponovno izmisliti neke stvari.