čet, 7. kolovoza '08 u 22:21
Upravo pogledao "Kralja škoripona 2". Prije nego išta kažem, valja imati na umu da je riječ o direct-to-DVD filmu, sa poprilično skromnim budžetom.
Ipak, produkcijski gledano, film je do maksimuma iskoristio taj skromni budžet i ne izgleda odbojno i jeftino s vizualne strane (izuzev u možda 1-2 scene, gdje se vidi kako neki efekti nisu dorađeni". No, sve u svemu, ta strana medalje je pozitivna.
S druge strane, priča ima podosta rupa svemirske veličine. Normalno, to je bilo i za očekivati i stoga neke od njih nisu smetale, no uplitanje Grka i njihove mitologije, kao i jednog zalutalog Kineza, a koji kasnije postane junak, svakako nije trebalo filmu. Navedeni me dio znamo na trenutke iznimno iritirati, imao sam osjećaj kao da gledam Ksenu - princezu ratnicu.
Ipak, priča ima i nekih pozitivnih odlika, a to su u prvom redu humoristični elementi, ali i reference na "Povratak mumije i "Kralja škorpiona". Tako je spomenuto Ozirisovo koplje (a koje će kasnije presuditi kralju škorpiona, od ruke Ricka O'Connella), ali i jedna zanimljiva poveznica na relaciji otac-sin, koja predviđa Mathayusovu budućnost: "Ako zagrebeš ispod površine junaka, otkriti ćeš čudovište".
Što se tiče glavnog negativca, Sarggona, mislio sam kako će ga ultimate fight prvak randy Couture očajno odglumiti. Nasreću, ipak je ispalo podnošljivo, iako ne previše uvjerljivo.
Sve u svemu, navedeni film nikako nije uradak za pamćenje, no može se pogledati kao neobvezna zabava, a što u prvom redu vrijedi za one koji vole Mummy-type uratke.
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."