pet, 16. prosinca '05 u 04:41
Gledo sam King Konga i čovjeće ostavio me bez daha.
Peter Jackson je napokon ispunio životni san, tj. da napravi remake King Konga iz 1933. Ovaj Kong je isto smješten u 1933 godinu,doba 'Velike depresije'. Tako te lako film uvuče u to razdoblje, da zaboraviš na trenutak da se nalaziš u 21 stolječu. Karakterizacija likova je izvrsna, orginalni Kong je imao dosta siromašniju karakterizaciju likova,i zato je bio puno kraći dok Jacksonov traje 3 sata i 7 minuta. Meni je to vrijeme proletjelo nevjerovatno brzo. King Kong se uopće ne vidi prvih sat i nešto, ali od trenutka njegovog pojavljivanja film se prebacuje izdrame u akcijsku avanturu brzog tempa, tu i tamo radnja zastane kod razvijanja 'romanse' između King Konga iAnn.
A, što se tiče realnosti King Konga, mogu vam reči da je to največi plus cijelog filma. Kong je tako stvaran da ne povjeruješ, Andy Serkes je stvarno napravio odličan posao, usuđujem se reći da je više života unio u Konga nego u Golluma iz L.o.t.r-a(ipak mu se isplatio odlazak u džunglu da posmatra planinske gorile). U ovom filmu Kongu tako lako možeš čitati misli jer Kong radi takve izraze lica da ti odmah bude sve jasno što se događa, on se čak i SMIJE, da velika gorila se zna smijati.
Možda jedina zamjerka je soundtracku, daleko od toga da je loš ali od takvog velikog filma epskih razmjera očekivao sam bolji soundtrack.
Iako je svima poznat orginalni scenarij, film ni na trenutak nebiva zamoran ili dosadan (3 sata i 7 min je taman), jer PJ je odveo scenarij na veću razinu, produbljeniji i ima par mudrih rečenica koje su savšeno uklopljene u radnju filma.
Onaj dio k gdje T-reks krene na Ann, a ona se uzmiče prema Kongu tražeći zaštitu je fenomenalan,zbog foršpana sam mislio da je samo jedan T-rex, ali TRI T-REKSA protiv Konga je najspektakularnija bitka između beštija ikad napravljena. Tu se Jackon stvarno razbacao akcijom,efektima spektaklom i slomljenim Rexovim čeuljustima. Sva sreća PJ dinosauri (brontosaur, T-rex, Raptori itd.) se razlikuju od Steven Speilbergovih, nisu velike razlike ali ipak uočljive.
Nakraju sam plakao kao nikad, ljudi moji, nisam plakao kad me je voljena cura ostavila, a plakao sam zbog MAJMUNA! Jedva sam vidio kraj filma zbog suznih očiju.
Definitivno najbolji film zadnje dvije godine, P.Jackson ipak nije uspio nadmašiti samoga sebe tj. 'Return Of The King', koji i dalje ostaje na tronu kao najbolji film (bar za mene).
A što se tiče uspoređivanje starog King Konga (1933) i ovog je totalno nepotrebna. Svi su znali da sam Bog napravi remake, on jednostavno nemože biti na prvom mjestu, jer King Kong '33 je nešto posebno, prikazivan je u dobu 'Velike Depresije' kad je ljudima zabava i avantura bila najpotrebnija samo da na trenutak zaborave surovu realnost, s orginalnim scenarijem i efektima koji su za to doba bili nepojmivi. King Kong je jednostavno uklizao među legende i zauzeo svoje mjesto.
Usudi se maštati...
Darth Konj izmjenio poruku 16.12.2005, 06:13