pet, 8. srpnja '05 u 11:40
Evo, napokon tema u kojoj mogu reći ono što nisam htio u temi o King Kongu, što se tiče dinosaura.
BTW: Sve najbolje o JP, meni isto jedan od najdražih flimova. Najbolja dio mi je kuhinja iz JP1, u kojoj raptori love Tima i ubijte me, neznam ime djevojci.
Iz JP2 legenda je: "Tata, tata, u dvorištu je dinosaur." Obitelj uđe u sobu i nevjerujući dječaku pogledaju, kad ispred njih T-Rex, a u zubima mu lanac od pojeđenog psa privezanim za kućicu.
Nawi Tav'roh na temi o KK
Darth ZabrakI molim vas neka mi netko kaze kaj ne valja na ovom raptoru
U stvarosti, raptori su imali desetak centimetara duže njuške i bili su malo drukčije građeni. Sve u svemu, bili su dosta gadniji nego na filmu.
Možda jesu nekome manji ili kakvi već, ali su najbolje realizirani. Igrajući Dino Crisis, glavna animacija sa T-Rexom, T-Rex izgleda....bljak, fuj. Nakon JP2 izlazi DC2, početna animacija, raptori 100% isti kao u JP, jedino što su u JP ovi smeđe boje, a ovi u DC2 sive s crnim mrljama. U animaciju ulazi T-Rex, totalno, 100% jednako indentičan T-Rexu iz JP-a.
Šetnja s Dinusaurima:
Producent BBC-ja Tim Haines prvo se obratio američkoj tvrtki ILM koja je radila na "Jurskom Parku", no nakon cijene od 10 000 dolara po sekundi, čitavu animaciju napravio je britanski "Frame Store"
by Jutarnji List
Znanstvenici tvrde da način na koji su dinosauri oživljeni u Jurskom Parku, dosad najboljem filmu o tim prapovijesnim bićima, uopće nije nemoguć. Dapače!
by Jutarnji List
Tko je gledao, neka usporedi malo ILM-ove dinosaure iz JP-a sa dinosaurima od BBC-ja i dinosaure sa KK-a. Evo, dokazalo se da su dinosauri iz Jurskog Parka korišteni ili htjeli biti korišteni u svemu vezanom uz dinosaure. A samo zato jer ih je Spielberg dočarao onakvim kakvim ih mi želimo vidjeti, surovim i stvarnim.
UPDATE: Sad sam se sjetio, gledao sam već davno neki dokumentarac, na PRO7, onaj neki Galileo, u kojem se govorilo o dinusaurima, nije imalo nikakve veze sa JP-om, ali su bili korišteni dinosauri iz Jurskog Parka.