sri, 7. rujna '05 u 21:47
Upravo sam na www.startrek.sfcentar.com pročitao izvanrednu kolumnu posvećenu odnosu HRT-a i serije Star Trek. Potpisnik, izvjesni gospodin Dino Parčina Rešić, pokazao je izvanrednu inteligenciju, lucidnost obavještenost i elokvenciju u svom strastvenom izlaganju, tj odgovoru na odgovor odgovornog lica sa HRT-a, preporučujem svima da to pročitaju...
Sreća da postoje DVD-ovi tako da ne moraju svi biti ovisni o hirovima gorepomenutih odgovornih pa serije iz peticije (koju bih rado potpisao) možemo gledati i mimo HRT-a, kojem bi se zbog toga mogao uvesti procenat smanjena pretplate, na što bi, mislim, puno visprenije reagovali nego na, kako oni kažu, pismene reakcije 2-3% gledateljstva koje gleda ST i SF. Ako je ta cifra i istinita (a nije, 100%), mislim da se radi o najkvalitetnijem segmentu gledališta, inteligentnoj skupini mladih i malo manje mladih ljudi koji će znati naći načina da prevaziđu ograničenost kojekakvih čelnika koji smatraju da su gluposti kao "Špijunke", "Teksaški Ranger" i sl. značajniji za gledalište HRT-a. Takva skupina je nekada davno spasila ST od prerane smrti, što govori koliko je The Force jaka s njima (nama), i koliko se još može napraviti.
The odds of surviving direct assault on Imperial Star Destroyer are...