pet, 17. ožujka '06 u 16:22
Crimson Moon, fantasy igra - vampiri, vukodlaci, hibridi
dakle, vrlo zarazna i vrlo detaljna online igra. ako vam se svidja probajte, bar je 15 puta bolje od ogejma. i ne nerviras se kao za ogejm... mene je frend uveo u to, a on igra skoro godinu dana... dakle, ne zahtjeva puno vremena. najvaznije od svega, nije jedna od onih "klik me pls" igara...
prica
evo i c/p
kratkog prirucnika za igru...
Prvo glavni ekran koji vidiš. Desno imaš stranice na kojima možeš glasat i to napravi svaki dan. Dobijaš resurse, energiju, i sl. Tokene doniraj klanu. Link se inače ne vidi nego trebaš kliknut na Show Vote Links ili vote for all. Desno imaš i Melania Hospital i tamo se liječiš ako te netko pobijedi u borbi ili skine nešto hitpoint-a. Koristi Clan Heal, lakše je. Malo više gore u desnom kutu imaš Clan Members i tamo možeš vidjeti tko je iz klana trenutno online. Ostale opcije polako istraži.
Lijevi dio ekrana. U gornjem lijevom kutu imaš profil svog lika. Uz ime ti stoji i ID, a prije imena imaš klan tag po kojem se zna da pripadaš nekom klanu. To možeš namjestit pod Account options (dolje lijevo).
Da se vratim na profil:
Level ne trebam posebno objašnjavat
Exp39118/57200 (68%) Ovdje ti pokazuje koliko si exp. skupio i koliko ti treba za sljedeći level
Health Pokazuje zdravlje odnosno HP (hitpoints)
Plasma Koristi se za posebne sposobnosti, ali na tvom levelu nije bitna
Hunger Gledaj da ti bude na 0, ako je 50 ili vise moze znatno utjecat na ishod borbe
Energy Sluzi za razno: špijuniranje, borbu primarno, a može i za Graveyard (preporučljivo na levelu 100 ili većem), bodove po kojima si više crusader ili conqueror
Još malo niže imaš banku kredita i banku energije (krvi ) i ako nisi VIP moraš sam bankirati energiju inače gubiš kad se gore popuni skroz. Dobivaš svaki sat 1/6 od maksimalne količine energije. U banku stavljaš kredite da ti ih ne ukradu. Pod log možeš vidjeti što se događa, netko je kupio nešto od tebe, pobijedio te, update vezan uz igru i klan, itd.
Još malo dolje lijevo imaš Clan Forum i mail. Tamo će ti se kod mail-a pokazati broj koliko nepročitanih mailova imaš. Ako neke želiš sačuvat spremi ih u arhivu.
Skroz dolje lijevo imaš:
Game Info
- Account Options -> postavke vezane uz tvoj account, malo istraži da sad ne objašnjavam detaljno
- Become A Vip
- Bug Area
- FAQ -> ovo je zanimljivo jer ti objašnjava dosta stvari
Navigacija
Uz banku, banku energije (krvi) još je bitna Battle arena, My clan (statistike o klanu) i Melania, u biti glavni izbornik.
Napomena: kad si u Inn-u ne može te nitko napasti osim ako se ne boriš u Koloseumu (zasada na to zaboravi). Objasnit ću samo par stvari koje ćeš radit svaki dan.
The Mines ti služi za dobivanje zlata, srebra i kasnije platine. Maks. broj rudnika 2xlevel. Dobro je da odma povećaš skill, klan će ti dati platinu
Melania Diner ovdje kupuješ hranu i smanjuješ glad (hunger u profilu gore lijevo)
Tooth & Nail Gym ovdje treniraš snagu i pokretljivost (strength & agility) Preporučujem omjer 5:5, a kasnije 4:6 u korist agility-ja. Treniraj svaki dan jer se broj treninga ne gomila. Dobiješ ih 10.
Kasnije kad malo ojačaš možeš posjetiti i Rain Forest. E i ako ideš na My clan posjeti na ekranu koje se otvara u sredini, dolje malo lijevo, Personal Tax Rates i stavi Exp Tax. na 100% (klikni edit)
Posjeti i Armory i tamo možeš dobiti opremu, pazi da odgovara tvom levelu i za oružje moraš vidjeti da li imaš dovoljno snage za korištenje tog oružja. Naravno moraš čekati da ti dodjelimo opremu.
U Clan War Room vidiš s kim smo u ratu, a s kim u miru ili neutralni. U interesu je da napadaš one s kojima smo u ratu jer tako skupljaš battle karmu za klan.
Kad se boriš s nekim možeš napadati one koji su 7 levela iznad ili ispod tvog. Znači 8. level ne može napasti 16. i obrnuto. Svaki puni sat automatski oživljavaš i dodaje ti se 4 jedinice pod hunger. Kad skupiš 100 onda si stvarno gladan i treba ti 250 kredita da se najedeš.
Nemoj napadati istog lika 2 ili više puta u jednom satu. Imaš puno meta i glupo je i kukavički okomit se na nekoga. Ako tebe netko gnjavi javi se meni ili Viky (Leptirica) pa ćemo mi to pokušat sredit.