sub, 12. svibnja '12 u 21:06
Prvi pogled: ContinuumU općoj nestašici istinskih znanstveno-fantastičnih serija, a kakve su dominirale televizijskim prostorom prije desetak godina, uistinu nas veseli skorašnja premijera nove kanadske visokobudžetne serije Continuum, sa Rachel Nichols (Star Trek, Conan the Barbarian, Criminal Minds, Alias) u ulozi policajke iz 2077. godine u potjeri za opasnom skupinom terorista pobjeglih u sadašnjost.
Naime, nakon što grupa fanatičnih terorista neposredno pred vlastito pogubljenje pobjegne u 2012. godinu, i pritom za sobom povuče i agenticu Keiru Cameron (Nichols), navedena se nađe odsječena, kako od svojih kolega, tako i od svojeg sina i muža u budućnosti. Kako bi osujetila njihove planove, Keira se udružuje sa tehniološkim genijem Alecom Sadlerom (Erik Knudson) i lokalnim detektivom Carlosom Fonnegrom (Victor Webster).
Uz Nichols, u seriji nastupaju Erik Knudson (Jericho), Victor Webster (Castle, Merlose Place), Stephen Lobo (Smallwille), Roger Cross (24, First Wave), Omari Newton (Blue Mountain State), Luvia Petersen (The L Word), Terry Chen (Combat Hospital), te fanovima žanra dobro poznata Lexa Doig (Andromeda, Stargate SG-1, V), a ne treba smetnuti s uma kako se u premijernoj epizodi pojavljuje i Tony Amendola, legendarni Bra'tac iz Stargatea.
Seriju producira nezavisni studio Reunion Pictures u suradnji sa Shaw Medijom, a prema zamisli izvršnog producenta Simona Barryja (The Art of War), sa Jeffom Kingom (White Collar) kao drugim izvršnim producentom. Režiju prve sezone od ukupno deset epizoda potpisuju dobitnik Emmyja Jon Cassar (24, The Kennedys, Terra Nova) i Patrick Williams (Shattered), a od zvučnijih imena u produkcijskom timu valja spomenuti i direktora fotograifje Joela Ransoma (Band of Brothers, The X-Files).
"Uzbuđeni smo zbog serije još od trenutka kad nam je Simon Barry otkrio priču. Navedena je privukla mnoštvo talentiranih ljudi s obje strane kamere. Shaw Media dijeli naša razmišljanja kako kvalitetan scenarij, odlična glumačka ekipa i iznimno kreativni produkcijski tim mogu svima nama donijeti uspjeh", izjavio je nedavno Tom Rowe iz Reunion Picturesa.
O seriji je nedavno za PopEntertainment.com progovorila i Rachel Nichols, otkrivši kako je iznimno zadovoljna što može sudjelovati u takvom projektu. "Predivna je. Nakon to sam pročitala scenarij, rekla sam - 'Prihvaćam'. Volim je. U osnovi, glumim ženu iz budućnosti, policajku iz budućnosti, koja se bori s terorirstima iz budućnosti ovdje, u sadašnjosti - a nakon što svi slučajno bivamo prebačeni u prošlost. Volim akciju, očito, a što dokazuju Alias i G.I. Joe, pa čak i Conan. Ima tučnjave, ima pravih akcijskih scena koje volim. No to nije tek još jedan policijski serijal. Tu je još jedan veliki i za mene potpuno nov element. U budućnosti imam obitelj. U budućnosti imam sina kojem se nastojim vratiti. Stoga je riječ i o vrlo emotivnoj ulozi, a što mi se uistinu sviđa. A i glumačka je postava izvrsna. Inače, jedina sam Amerikanka u navedenoj", otkrila je Rachel.
Dvosatna premijera serije najavljena je za 27. svibnja na Showcaseu, a do sad dostupne trailere i slike iz navedene možete pogledati na
SF Centru
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."