uto, 14. travnja '09 u 16:43
Torrent vam je u BSG temi, pa bacite pogled.
ONWARD!
Mislim da SciFi (SyFy) ima novi hit, barem što se mene tiče. Pogledao sam pilot maloprije i stvar je predobra. Ima drame, nešto sitno akcije, trilera, podosta filozofiranja i naravno tostera.
IMDB reče...
Two families, the Graystones and the Adamas, live together on a peaceful planet known as Caprica, where a startling breakthrough in artificial intelligence brings about unforeseen consequences. A spin-off of the Sci Fi Channel series "Battlestar Galactica" set 50 years prior to the events of that show.
Radnja se odvija 58 godina prije napada na kolonije. Dvije su obitelji u pitanju - Graystones i Adams (
tata je promjenio prezime dolaskom na Capricu, da ne bude zabune). Enivej, obojici kćeri stradaju u terorističkom napadu u nadzemnoj željeznici i kasnije se upoznaju i stvore nekakvo čudno prijateljstvo.
Graystone ima veliku firmu koja se bavi robotima, programima, itd. Bogataš je, malo arogantan i pragmatičan.
Adams je korumpirani odvjetnik koji radi za lokalnu kriminalnu obitelj, koliko sam shvatio. Nije prebogat, ali nije ni siromah.
Graystoneova kćer Zoe je dobila očeve gene (mali genijalac) te je radila na procesu da prebaci sve podatke o jednoj osobi u jedan kibernetički avatar i tako stvori savršenu kopiju neke osobe. Nakon njezine smrti, stari prođe njezine podatke i nastavi njezin rad u nadi da je "oživi".
Šturo sam ovo opisao, predlažem vam da pogledate cijelu stvar, pilot je prilično dobar.
"Leaves from the vine, falling so slow.
Like fragile, tiny shells,
Drifting in the foam.
Little soldier boy, come marching home.
Brave soldier boy, comes marching home."