pon, 19. lipnja '06 u 20:07
"Camelot" - UF, LJUDI KOJA PREDOBRA EPIZODA!
Ovo je jedna od onih epkia kada vam se naježi koža gledajući ju, posebice drugi dio, bitku. Nešto slično sam doživio gledajući završnicu epke ENT: "Azati Prime", kada ksindijski brodovi napadaju Enterprise, ili u epki DS9: "Jem'Hadar", kad Jem'Hadari unište USS Odyssey. Oni slow motion kadrovi, frcanje iskri, požar, urnebes, baš kao u 3. sezoni ENT-a. Zakon.
Vidljivo je da ću se ovdje većinom bazirati samo na pričama o bici. Od same mi se bitke još više sviđa njen početak. Kada se formira crvotočina, a Sam užasnuto gleda kako orijska flota prolazi kroz nju. Pa kad prime onu poruku u stilu "The weak shall perrish", a onaj ju lik na Odsysseyu čita praćen onom glazbenom podlogom. Jedan od najdražih djelova bitke sam je početak kada Emerson zapovjedi da Odyssey ispali prvu salvu prema neprijatelju, a ostali ga slijede. Šteta što je Korolev uništen, Ruje su mi baš bile legendarne, posbice Čehov i zapovjedi na ruskome da se posada pripremi za bitku. A kako samo onaj asgardski brod prži po orijskim brodovima, nažalost whitout effect.
Nadam se kako će u prvoj epki 10. sezone - "Flesh and Blood", u bitku uskočiti asgardska flota (iako je to malo vjerojatno jer će se, prema svemu sudeći priča odvijati u sasvim drugom smjeru.
Ajmo svi glasat za Stargate na HRT-u -
LINK
Imperial admiral edit: ispravih ti link
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."