pet, 5. siječnja '07 u 23:16
ma uvjek je knjiga bolja neg što je film (skoro uvjek). zašto? zato što,pogotovo kod velikih knjiga s bogatom radnjom, opisima, likovima (eragon i ta triologija, lotr, harry potter) knjiga te uvuče u svoj svijet, stvori neki dojam prolaznosti vremena, osjetiš nekak dulja razdoblja itd. kod filmovanja takve stvari se gube, di buš u filmu gledo kak netko godinu dana ide ležat na travu po sat vremena (ovo nije doslovno, da se netko ne zabuni;D).Tak i sa LOTR. zato i jesu lotr filmovi užasno dugi. Još na to kad je redatelj veliki fan knjiga, pa doda malo svoje bajkovitosti i eto, uz greškice koje su zanemarive u tako golemoj radnji, i redatelj neš zezne.
morat ćemo sezadovoljiti pričom da su uruci sjeli malo, popili kavu, vratili se dvaput natrag u isengard jer su zaboravili neš, pa su ih elfovi prestigli.
prelegendarno mi je kad je na nekoj sw stranici neki lik pito lukasa kak to da leia u ep 6 kaže lukeu da joj je mama bila lijepa a tužna, a u ep 3 ona umre odmah na porodu?
ja mislio, valjda je mislila na pomajku, a lukas: NE kužim kak fanovi nisu to shvatili. Leia je pri rođenju stvorila jaku vezu s majkom priporodu, pa je se sjeća "kroz silu". Ja ne radim Pogreške"