čet, 3. kolovoza '06 u 18:58
Evo, da i ja kažem nekoliko riječi o "Babylon 5: In the Beginning".
Budući da je prikazan u vampirskom terminu, a ujutros e rano ustajem, snimo sam ga na kazetu i pogledao danas popodne. Iako sam otrpije bio upoznat tko je tko od likova, a prije nekoliko gdina gledao i "The GatherinG" (pilot epku serije, posudio ju u videoteci i tada me nije pretjerano oduševila", mogu reći kako sam s "In the Beginning stvarno oduševljen i jedva čekam pogledati seriju i preostale filmove.
Naravno, ton serije (religijske spike, ratovi, Dhukat
) odmah me podsjetio na meni tako dragi DS9. A posebice mi se svidio Londov način pripovjedanja, posebice scena u kojoj opisuje junački otpor ljudi kroz dvije godine krvavog rata s Minbarijima. BTW. Londo me podsjeća (tj. glumac Peter Jurasik) na Phloxa (John Billingsley);D Vezano uz asocijaciju na ENT, sam ton filma podsjetio me na treću sezonu ENT-a i zemaljsko-ksindijski rat.
Znam da serijal ima loše vizualne efekte, al' mi to, uz ovako dobru priču, uopće ne smeta. Vezano za efekte, u Babylonu 5 (koji je prikazivan na SCi-Fi Channelu, koji je tada imao još manje love nego danas), riječ je o seriji koja je koristila CGI, kada su svi ostali koristili modele.
BTW. G'Kar je car, legenda. Ima Garakovih manira (dosjetke), ali i Quarkovih (trgovačke vještine).
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."