pon, 18. ožujka '13 u 16:14
Na hrvatskom ćeš naći samo Thrawn trilogiju (odlična stvar) i još par stvari koje IMO nisu vrijedne vremena. 'Nova pobuna' je jedina koju imam na hrvatskom i užas loša je (čak i u originalu).
Gdje krenuti? Ovisi jel voliš OT ili PT likove više, jer ima hrpa knjiga u oba vremenska perioda i podjednako loših i dobrih knjiga.
Osobno mi je post-OT period bolji. Thrawn trilogija, Rogue Squadron serijal, New Jedi Order serijal koji je velik ali ima dosta odličnih knjiga sa dobrim (novim) likovima. Poslije toga nisam ove novije čitao pa ne znam.
Imaš Jedija, Novu republiku, Imperij... svašta za svakoga.
PT period je raznolik jer se većinom koncentrira na Clone Warse, pa imaš knjige o Jedijima koje si vidio u filmovima (Mace Windu, Kit Fisto, Plo Koon i ostali), Republic Commando serijal koji se više bavi klonovima, Mandalorijancima i sl. Star Wars: Republic serijal stripova je IMO jedan od najboljih u ovom periodu.
Izvan svega toga imaš
Old Sith Wars eru koju većinom pokrivaju stripovi. Darth Bane serijal se bavi prvim Sithom koji je uveo Master i Apprentice sustav kakav vidiš u filmovima. Za taj serijal ne znam kakav je, nisam čitao. Možda netko od regularnih na forumu je.
O novoj trilogiji nemaš apsolutno ništa osim 20-25 godina starih informacija koje je Lucas prodavao novinama tada. Računaj da ako pročitaš išta od expanded universe materijala, 90% toga vjerojatno nećeš vidjeti u novim filmovima.
Gdje naći sve ovo?
Torrenti. ^^