sub, 21. siječnja '06 u 11:49
Aljoša će morati prestati biti učenik Pervanove Večernje škole jer Mirko Galić misli da 'nije kompatibilno' da Zuhra radi emisiju na HTV-u i ima svoj show na konkurentskoj televiziji.
Zlatan Zuhrić - Zuhra, kako sada stvari stoje, morat će nakon deset godina napustiti emisiju Večernja škola, koja se već više od godinu dana emitira na HTV-u. Razlog tome je, prema riječima Zlatana Zuhrića, nova emisija Nove TV nazvana po njemu Zuhra show, koja će se početi emitirati 28. siječnja.
"Producent Vinko Grubišić u utorak mi je prenio kako se glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić ne slaže da nastavim raditi Večernju školu jer će mi krenuti emisija na Novoj TV. Kako mi je kazao, upitao je Grubišića jesu li mi našli zamjenu. Iz svega što mi je rečeno, shvatio sam da neću smjeti nastaviti sa snimanjem Večernje škole, što mi nije bilo ni na kraj pameti da bi se moglo dogoditi jer je riječ o vanjskim produkcijama", kaže Zuhra.
On svoj show radi za producentsku kuću Ring Multimedia, a ne za Novu TV, pojašnjava. S obzirom da se pregovara sa svima, lako se moglo dogoditi da završi i na HTV-u.
Novi nastavci Večernje škole trebali su se početi snimati početkom idućeg tjedna, no što će biti, Zuhra još ne zna. Kaže kako ne zamjera ni dugogodišnjim kolegama Grubišiću ni Željku Pervanu jer misli da oni nisu mogli puno učiniti.
Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić opovrgnuo je kako je zatražio od Pervana i Grubišića da maknu Zuhru iz showa, ali misli da nije spojivo da netko radi emisije na dvije konkurentske televizije.
"Takvo što sigurno ne spada u moju nadležnost. Gdje bih stigao kada bih određivao tko će biti, a tko ne u pojedinoj emisiji. Istina je da sam im rekao svoje mišljenje, a to je da nije kompatibilno da netko tko ima ključnu ulogu na jednoj televiziji, na drugoj ima redovnu emisiju. Toga nema nigdje u svijetu, a sasvim druga stvar su filmovi i serije.
Zlatan Zuhrić je vrstan, duhovit komičar i žao mi je ako odlazi kod konkurencije. Ali tako jedna istaknuta pojava teško može biti na dvije televizije. To je bilo moje mišljenje, a Pervanovo i Grubišićevo mišljenje nije bilo drugačije od moga. Naglašavam mišljenje, a ne odluka jer je ona u domeni čelnih ljudi programa te Pervana i Zuhre, a ako oni odluče da Zuhra ostane, rado ću ga nastaviti gledati i dalje", rekao je Galić Jutarnjem listu.