isto ništa. jedan moj frend je imo EIV strip, mislim. al, on se toga više ne sjeća, ni šta je to, ni gdje mu je ni ništ. to mu je bilo vald još od njegovih staraca...
Nađe se ponešto. Stari Strip Artovi klasičnim SW, Zhanova trilogija i sl.Najvrijedniju stvar koju sam imao je završila kod jednog debila i on je to izgubio.Pazi ovo: tvrdo ukoričeni TESB i ROTJ iz Politikinog Zabavnika koje sam osobno kupovao na kiosku kada su izlazili (1982/84.) i hrpa članaka koji su tih godina izlazili po jugoslavenskim časopisima (Studio, Start, Danas, Svijet itd.) plus svi mogući članci iz stranih časopisa (Time, Bravo itd.),kartice od prvih serija figurica iz '83. i još hrpa sličnih stvari koje su bile skupljane godinama, od 1979. pa nadalje. Tipa članak iz Siriusa iz 1978. napisan u stilu "Čuli smo za novi Lucasov film SW. Mnogi kažu da je nakon Odiseje 2001. najbolji SF, mješavina klasičnog vesterna i Flash Gordona. Da li ćemo i mi ikada vidjeti taj film?"Uglavnom oko 500 i više stranica ukoričenog materijala koji samposudio retardu kojem je to bilo nešto bezvrijedno i prolazno, WC literatura i on to izgubi prilikom selidbe ili ko zna čega. Debil je danas uzorit član HDZ-a, evo još jedan od razloga u nizu zašto im ne dati glas.
Citiram: Originally posted by Gandalf on 14 prosinca 2003
Nađe se ponešto. Stari Strip Artovi klasičnim SW, Zhanova trilogija i sl.Najvrijedniju stvar koju sam imao je završila kod jednog debila i on je to izgubio.Pazi ovo: tvrdo ukoričeni TESB i ROTJ iz Politikinog Zabavnika koje sam osobno kupovao na kiosku kada su izlazili (1982/84.) i hrpa članaka...
Ovo potpuno razumijem.. brings back good memories.
Kod mene se na sreću još nalaze ti Politikini (kako me samo živcirao način kojim su tiskali ROTJ - ono, prereži pa složi), zatim svi Strip Artovi (ako se ne varam to je serija "Star Wars Classic", pristojan crtež). No pravi raritet su Denisi (sjeća li se tko toga?) u kojima se pojavilo prva "stripizacija" ANH.
Jedna stvar koja je netragom nestala iz kolekcije je isječak iz tadašnjeg Studija - na dvije stranice gusto ispisana imena svih likova i glumaca koji ih glume zajedno sa sličicama. Gore naslov: "Tko je tko u Ratovima Zvijezda".
Citiram: Originally posted by sarlacc on 18 prosinca 2003
Citiram: Originally posted by Gandalf on 14 prosinca 2003
Nađe se ponešto. Stari Strip Artovi klasičnim SW, Zhanova trilogija i sl.Najvrijedniju stvar koju sam imao je završila kod jednog debila i on je to izgubio.Pazi ovo: tvrdo ukoričeni TESB i ROTJ iz Politikinog Zabavnika koje sam osobno kupovao na kiosku kada su izlazili (1982/84.) i hrpa članaka...
Ovo potpuno razumijem.. brings back good memories.
Kod mene se na sreću još nalaze ti Politikini (kako me samo živcirao način kojim su tiskali ROTJ - ono, prereži pa složi), zatim svi Strip Artovi (ako se ne varam to je serija "Star Wars Classic", pristojan crtež). No pravi raritet su Denisi (sjeća li se tko toga?) u kojima se pojavilo prva "stripizacija" ANH.
Jedna stvar koja je netragom nestala iz kolekcije je isječak iz tadašnjeg Studija - na dvije stranice gusto ispisana imena svih likova i glumaca koji ih glume zajedno sa sličicama. Gore naslov: "Tko je tko u Ratovima Zvijezda".
Sigh..
Sjećam se tih SW u Denisu,nisu mi valjali zbog površnosti.
Imao sam i taj isječak iz Studija, al nešto najbolje što sam imao ukorišeno je bio članak iz Timea mislim na 6 stranica. Na prvoj stranici je bila fotka GL među maketama iz filma.
To je članak koji je izašao povodom premijere ROTJ, znam to, imam negdje - no mislim da su oko GL likovi iz filmova, dok se slika sa maketama nalazila negdje unutar članka. I meni je odvala bilo hipnotizirano buljiti u mali milijun i modela koje okužuju stvoritelja.
Ponekad zažalim što nisam stariji barem 15 godina.
"Leaves from the vine, falling so slow. Like fragile, tiny shells, Drifting in the foam. Little soldier boy, come marching home. Brave soldier boy, comes marching home."