sri, 8. ožujka '06 u 14:32
Dakle... Nakon što sam stupio u e-mail kontakt sa autorom stipa Diary Of A Crazed Mimbanite, Al-om MacDonaldom, i s njime se natezao dobrih 3 mjeseca oko svega vezanog uz to, dobio sam njegovu dozvolu (i blessing, kako bi on rekao) da stip obradim i prevedem na Hrvatski, lokaliziram imena, naziv stripe, te na kraju, uz svoju novčanu naknadu, izdam strip.. Neznam kolko će biti love za to, al kad sam vidio što mi je sve posalo na mail, pregršt dodatnih sadržaja, mislim da će gotovo izdanje, iako možda tiskarski slabo - sadržajno biti jako bogato i kvalitetno..
Dakako, osim prijevoda, ima jedna stvar za koju trebam vašu pomoć, a kao svaki forumaš, najprije se obrati svojoj ekipi sa Mos CROATIJE..Muči me lokalizacija imena likova, letjelica, pa i samog naziva stripa.. Kako nazvati likove da ima veze s hrvatskim imenima, u isto vrijeme da liče na SW originale,a da opet bude FUNNY..Ajde pipl, svaka pomoć je više nego dobrodošla, a vaša nick imena obajvit ću, kad stip bude gotov, pod zahvale...
Za sada imam naslov: " Dnevnik jednog Star Wars frika", te likove: Hans Solo, Bobi Van Kenobi, Đaba 'D Hut, Darko Vejder, WD 40....
Unaprijed zahvalan Mario Vadlja a.k.a DJ Bounce...