sri, 15. studenog '06 u 01:51
Tri su sitnice iživicirale Marina kad je riječ o ovom zadnjem otkriću.
Nokia, robot usisavač i Tesla.
Ovo zvuči kao vic.
Pomislio sam, kaj ne bi bilo super da se ova stvar napuni samagovori Marin
Ljenjivac...
Al mi je smiješno što ga je pognalo da počne istraživati o tome.
"Ne da mi se ustati, uzeti žicu koju ukopčam u šteker i u mobitel, zašto ne bih nekoliko mjeseci istraživao tamo gdje je stao jedan od najvećih fizičara u povijesti da bih riješio taj svoj problem."
A ovaj robot usisavač, moj frend ga ima, strašna stvarčica...
Samo ima problem sa receptorom malo, pokosi te ak ne paziš a na putu si mu.
A baterije su, kao što prof. Soljačić kaže, sh*t.
Meni se sviđa kod ovog koncepta ideja da će se prenositi kao i bežična mreža za net. Jer, primjerice, na mom faksu ima problem manjka štekera. Što me i ne iznenađuje, jer kad se radila elektromreža kompleksa, nitko nije očekivao da će klinci donosit svoje laptope u tolikom broju.
Samo nisam siguran kolko je ova usporedba sa hibridnim automobilima potrebna. Mi smo mogli davno to implementirati, hibridni automobili na vodu, bilje, štagod. Kompanije, sinko, neće tako. A mi pacerski kažemo: oke, sorry, nema beda, nastavit ćemo kako jesmo dosad, dok ne dođemo do ekonomske i energetske krize.
Genijalan, taj ljudski um.
Ali, prototip za 2-3 godine, realno, masovna implementacija i upotreba je još tehnološki ciklus ili dva od nas, imho.
Naravno, ostaje i ta činjenica da se mora i izmisliti način mjerenja takvog prijenosa, te normalno, kako zaradit na njemu.
O tom, potom.
Nigdje se ne kaže kako bi se dovela struja na te zasad fikcionalne prijenosnike wireless struje. Oke, ak je samo lokalni prijenos, ne daljinski, onda se može dovodit Teslinom infrastrukturom do nekakvog konvertera i prijenosnika, pa onda dalje u mikroinfrastrukturu.
checkiako mi VL i nije previše kompetentan izvor
zar nekome je? Treba pratit ove neke znanstvene sajtove i magazine na netu za više informacija. Kad se naiđe, postat će se ovdje.
OrionWireless =>
E, vidiš... Palpy je savladao umjetnost bežične struje. Hmmm... Prof. Soljačić je "savladao umjetnost bežične struje". Hmmmm... Wait... I see a possible connection here... Čim Soljačić kaže neš tipa: "We shall monitor it's progress with great interest", ja zovem policiju.
A collection of half-truths and hyperbole.