pet, 3. veljače '06 u 19:54
Prvo sam pogledao 'Adaptation' i covjece rekoh sebi ovaj film ulazi u ljudsku psihu, nemozes opisati, jednostavno moras pogledati, a i iz tog filma sam uzeo svoj 'sigh', film govori o ljudskom ponsšanju i u biti oni blizanci prestavljaju jednu normalnu osobu, jer u jednom bratu imas sve depresivno, negativno, kompleksno, pesimisticno, vecu intelektualnost itd. dok u drugome bratu imas sve suprotno. Iako na prvi pogled jednostavan scenarij, ali kad pocnes razmisljati o njemu vidis njegovu svu ljepotu i kompleksonst.
Kasnije sam pogledao 'Being John Malkovich' i covjece ali sam se iznenadio njegovom orginalnoscu i film je cak kompleksnije vise nego kasnije napravljenog 'Adaptation'. I moras ga gledati par puta da skuzis njegovu bit, film je pun ironije i metafore.
A prije mjesec dana sam pogledao 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind'i toliko sam sretan sto se Jim Careey dokazao da moze biti ozbiljan glumac (on mi je najdrazi komicar), film se bavi temom ljubavnih veza i života poslije prekida, i fim ti u biti veli kako su ljudi glupi i nepromišljeni roboti koji nisu sposobni uzimati kompromise i kako lose emocije potisnu hrpa ljepih stvari i osjecaja. Uglavnom je zasluzio oskara za naj scenarij.
Njegova druga dva filma nisam stigao pogledati:-(, ali obavezno cu pogledati jer uz Kaufmana tesko da mogu biti losi.
Od tri prokomentirana filma tesko mi je izabrati najdrazi, ali kad bi morao birati bila bi to 'Adaptacija'.
Usudi se maštati...
Darth Konj izmjenio poruku 03.02.2006, 19:57