čet, 27. kolovoza '09 u 21:53
Nadolazeći filmovi rimske tematike
Budući sam uvijek uživao gledati filmove sa radnjom smještenom u doba Rimskog Carstva, počevši od Quo Vadisa i Ben Hura pa sve do Gladijatora i HBO-ove serije Rome, pade mi na um otvoriti topic ove tematike, a u svijetlu činjenice kako nas u slijedećih godinu-dvije čeka nekoliko filmova smještenih u navedeno razdoblje i to:
1.
Rome (2011)
Riječ je o filmskoj ekranizaciji izvrsne HBO-ove serije Rome sa Kevinom McKiddom i Rayom Stevensonom u glavnim ulogama. Radnja filma će, izgleda, biti smještena nakon radnje serije, a u filmu ćemo vidjeti i Vorenusa (iako ne znam na koji način, s obzirom na zadnju epizodu 2. sezone).
IMDB profil (in development)
Facebook grupa posvećena filmu
Bruno Heller i KevinMcKidd o Vorenusu u filmu
2.
Centurion (2009)
Filmu režiji Neila Marshalla (Doomsday), sa Dominicom Westom, Olgom Kurylenko, Noelom Clarkeom (Mickey iz Doctor Whoa) i Davidom Morrieseyem (DW specijal The Next Doctor) u glavnim ulogama. Riječ je o filmu o Devetoj legiji. Iako je navedeno da će biti prikazan ove godine, to je teško za povjerovati.
IMDB profil
Prvi pogled - scene sa seta by Rotten Tomatoes
3.
The Eagle of the Ninth (2010)
Još je jedan film o Devetoj legiji, a režirat će ga Kavin MacDonald (State of Play). Snimanje je započelo prije nekoliko dana, na lokacijama u Mađarskoj, a snimat će se i u Škotskoj. U filmu glume Channing Tatum, Jamie Bell, Mark Strong i Donald Shuterland.
IMDB profil
Članak o početku produkcije na Dark Horizons.com
Trenutno mi na pamet ne pad više nijedan nadolazeći film rimske tematike, no ako znate neki svakako napišite.
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."