pon, 17. srpnja '06 u 01:32
azraHorori.. pretpostavljam da ovdje ima dosta ljubitelja zanra pa imam pitanje. Nije flejm vec me stvarno zanima: zasto vam je taj zanr dobar..? Meni su horori nisko na ljestvici omiljenih zanrova jer imaju redovito losu pricu, predvidljivi su i dosadni. Gluma je ogranicena na losu mimiku, glazbene podloge proracunate. Prica je.. koja prica? Poruka/pouka - nema.. Ako je zbog straha i/ili filinga - tko se jos boji horora ili uopce uziva u tome da je nesto kvazi strasno? Scene nasilja i krvi su mi vise odvrtane nego strasne.. Dok sam bila manja okej, horori su mi bili nesto sto je izazivalo strah (chaky, strah u ulici brijestova), a sada pokusavam shvatiti zbog cega odrasla osoba s polica u videoteci bira - horor?
Btw, gledah Silent Hilljer sam fan igre, i moram reci odlicno su prebacili igru na film, ali posto je film horor onda nazalost i onulazi unutar gore navedenog misljenja, ako cemo samo o filmu.. Inace netko je napisao da atmosfera nije dobro prenesena s cime se ne mogu sloziti, to mu je po meni jedan od najjacih aduta..
Evo, sto zapravo volite kod horora?
a zakaj ti uopce gledas filmove ako si tako ih prerasla da ti jedino igre kao Silent Hill predstavljaju neko zadovoljstvo???
i za druge zanrove mozes nakon nekog vremena gledanja predpostaviti kraj sa 90 i nekim postotkom kao npr.akcijske gdje ce na kraju filma junak spasiti djevijku iz ruku opakih kriminalaca,odvesti je kuci,iskarati i nakon toga ce zivjeti sretno do kraja zivota.
samo jedan primjer.
volim pogledati tu i tamo film Konacna Odluka sa Kurt Russel-om i Steven Seagal-om zato jer je to jedini film u kojem ces vidjeti da Seagal pogine.i to je jedini razlog gledanja nakon prvog puta.
ja ih gledam skoro sve zanrove osim romanticnih i komedija,a tad se trudim uziviti u radnju jer tad mi je film puno bolji,samo njega moras gledati,za razliku od igri.
u igrama ti sudjelujes i naravno da ti film nece donjeti takvo uzbudenje kao igra.
kad sam igrao prvi puta Silent Hill tako sam se scimao prvi puta nakon djetinjstava da mi vise ni jedan film nece vratiti takvo dizanje adrenalina.neznam da li se sjecas jedne zatvorene svlacionce(iako sam provjerio prije toga sve ormare u svlacionici)kada ti pri izlasku iz nje izleti skupa sa vratima ormara onaj pas bez koze pred tebe??????
zato ako te zanima kaj nas privlaci u Horror-ima pogledaj ih nekoliko sama zaredom u mracnoj sobi i probaj se unjeti u njih.
nakon toga sjetit ces se onog osjecaja strave i adrenalina koji ti danas mogu priustiti samo igre
Revan was power. Staring into his eyes was like staring into the heart of the Force.