pon, 13. rujna '10 u 08:00
Prošli vikend sam, nakon duže vremena, uspio pogledati čak tri filma i to:
1. Centurion - riječ je o izvrsnom filmu rimske tematike, s gomilom iznimno brutalnih scena, gdje ni Pikti, ni Rimljani nisu prikazani kao totalni pozitivci, ili kao totalni negativci, baš onako u stilu serije Rome. Jedino mi je malo zasmetala neuvjerljiva CGI krv na početku filma, u masovnoj bitci, no, s obzirom na to kako je sve ostlao u filmu iznimno dobro, ali i na činjenicu kako je film imao relativno skroman budžet (a što je šteta s obzirom na potencijal), navedeni propust se oprašta. Za fanove Doctor Whoa valja napomenuti kako jednog od rimskih legionara glumi i Noel Clarke - Mickey Smith iz DW-a.
2. Prince of Persia: The Sands of Time - s obzirom na to kako je film produciroa Jerry Bruckheimer, očekivao sam, ako ništa drugo, puno bolje vizualne efekte. Naime, sam početak filma - bitka za Alamut - podsjeća na kakav CGI crtić ili računalnu igru, a ne na film. Sam film nije neko remekdjelo, no nije loš za ubit sat i pol-dva, pogotovo zbog iznimno zgodne Gemme Aterton, te komičnog Alfreda Moline.
3. Black Death - ovo je još jedan film u kome Sean Bean pogine, a da ne psominjemo kako je opako zapao u typecasting nakon uloge Boromira u LOTR-u.
Sam film je imao daleko više potencijala da su, umjesto ubacivanja neke druidske gamadi, išli raditi realističan film o srednjem vijeku. Ipak, i ovdje, baš kao i u Centurionu, ima brutalnih scena koliko hoćeš, pa se ako ništa drugo, bar zbog toga isplati pogledati navedeni film.
Jean-Luc Picard: "Let's make sure that history never forgets the name Enterprise."