čet, 7. srpnja '05 u 14:09
Lighty, uzeo si mi riječi iz usta. Sve što sam htio reći, ti si rekao.
@HK Revan: Si čuo ti kad za bioenergiju? Neki mogu reći i da je to autosugestija. Možda je, možda nije. Ja znam da nije, zato što se ja pomalo bavim bioenergijom i to me zanimalo da li je autosugestija, pa sam tretirao ljude dok oni to nisu znali i bilo im je bolje. Zar sam je zato neki "sveti" čovjek, odabran od "Boga"? Ne. Ljudski um je toliko moćan da ljudi to i ne mogu zamisliti. Ako ti nešto jako, ali baš jako želiš, to će se i dogoditi. Ti ljudi koji su padali u transeve su padali u njih jer su oni to htjeli, htjeli su da ih taj svećenik iz Indije izlječi. Ljudi koji vide ta ukazanja odu na ta mjesta i već znaju kako bi to trebalo izgledati. Oni to stvarno i vide, jer to žele vidjeti. Ne mora biti izmišljotina, oni to možda i vide, ali naše oči ne proizvode sliku koju mi vidimo nego naš mozak. Objasni ovo: ekipa znanstvenika je istraživala ukazanja duhova i stavila je grupu ljudi koji se ne znaju u jednu kuću. Potpuno kontrolirani uvjet, uređaji i kamere posvuda. Ljudima su ispričali izmišljenu priču o izmišljenom čovjeku koji je u toj kući živio i umro. Ljudi su napravili seansu prizivanja duhova i pogodi šta, prizvali su ga. U sredini kruga koji su ljudi formirali se pojavio lik čovjeka kojeg su znanstvenici opisali, uređaji su očitavali neke čudne anomalije, a kamere su ga snimile. Ali to je bilo obično polje plazme koje su generirali mozgovi tih ljudi nad kojima je pokus bio provođen.
Zašto ne prihvatiš činjenicu da postoje halucinacije, pojedinačne i grupne. Ljudi iz nekih razloga stave sebi nešto u glavu i misle da im je to Bog rekao. Tvoj bratić je možda imao nekakve razloge zbog kojih je htio promjeniti svoj život i trebao mu je šok. To ti ne možeš znati, možda ni on sam sebi nije to priznao, nego se uvjerio da je dobio poziv od Boga. Pa i ja sam, dok sam bio klinac i živio u totalno zatucanoj katoličkoj sredini, gdje su me kljukali crkvenim dogmama i pričama o Isusovoj dobroti, sam sebi zabrijao da sam dobio poziv od Boga. Jesam k***c. Čista autosugestija. Za razliku od tvog bratića, ja sam se na moju sreću opametio u roku od mjesec dana i potpuno odustao od katoličke religije za godinu dana, a bio sam uzoran katolik i STVARNO vjerovao u Boga. Samo trebaš doći na malo višu intelektualnu razinu i sam sa sobom promisliti o cijelom svijetu i doći do pravog zaključka za sebe. Ja nemam ništa protiv da ti vjeruješ da postoji jedan Bog koji je stvorio samo nas na svoju sliku i priliku i da su svećenici koji po selima imaju ljubavnice i djecu i vrlo često su zli ljudi Njegovi poslanici na Zemlji. Ja sam odabrao da ne želim biti ovca koju svećenik treba voditi kroz ovozemaljski život da bi postigao spasenje. Ja se nemam od čega spasiti jer ništa zlo nisam napravio. Zašto je spoznaja loša, zapitaj se. Kome šteti ako ljudi malo istražuju, pronalaze nove stvari, liberaliziraju svijet. Pa samo crkvi.
Cartman: "Kyle, I really think you should do something about that sand in your vagina."