sub, 2. ožujka '13 u 14:07
Dakle sad sam završio ovu sezonu, gledao sam je praktički u komadu što još jedanput se čini kao najbolja opcija zbog samih epizoda. Naime ova sezona je imala svoje loše i svoje dobre strane- Loša strana je sezone što su neki story arcovi tipa Onderon i droidi dobili apsolutno previše epizoda. Dakle dobili su svaki po 4 epizode s tim da je ta priča razvučena s nekim nekarizmatičnim i prilično iritantnim likovima. Ako su već radili te priče mogli su dati po jednu ili maksimalno dvije epizode. Čak stand-alone epizode bi mislim bile bolje nego ovo razvlačenje s Onderon pobunjenicima i droidima. Jedi youngligsi nisu čak ni bili meni loši, ali apsolutno su trošili vrijeme na neke takve irelevantne stvari dok se nisu fokusirali na neke druge koje bi trebalo više razraditi. Prema meni Maul je apsolutni pobjednik više-manje u ovoj sezoni, ali čak mi i njegove 4 epizode nisu bile dovoljne iako su one meni bile najinteresantnije. Jednostavno previše toga je bilo razvučeno što nije pridonosilo samom ratu.
E sad, dobre stvari su sljedeće. Prije svega animacija. Dakle poboljšala se, ne nešto naravno revolucionarno, ali ipak se vidi nekakav finji pristup teksturama, bojama, sjenama itd. Lightsaber fightovi su isto jako zanimljivi. Iako mislim da su Kenobi vs. Grievious i Maul vs. Sidious ipak kratki, pogotovo ovaj prvi kojeg gotovo ni nema ali zato Ashoka ima poprilično zanimljive duele kao i Anakin. Priča se isto tako popravila. Emocije su među likovima počele bujati i biti mnogo snažnije. Neke stvari imaju poantu, dakle nije više koliko će netko koga uništiti itd. Malo mi je žao što Dooku, Ventress i neki clonovi nisu dobili više screen time-a ali su se zato fokusirali na neke druge likove. Arc s Maulom je bio iznenađujuće dobar,malo doduše ubrzan ali je i to razumljivo. Neki likovi su nas napustili, doduše neću spoilati tko, ali mi je drago da se i to dogodilo zato jer se Clone Warsi ipak postali malo ozbiljniji. Konačno sezona ima nekakvo pošteno finale za razliku od svih drugih i možda je čak i malo šokantno. Ne sviđa mi se što je Filoni opet promijenio sudbinu jednog lika koji po sw comicsima ima drukčiji završetak, ali eto. Pogledajte si definitivno pa ćemo vidjeti što se događa u sezoni 6.