ned, 9. travnja '06 u 17:52
I tako sam se u petak navečer uputio u KDV Lisinski uživati u nečemu što je bilo najavljeno kao Multimedijski spektakl na glazbu J. Williamsa. Svi koji nisu otišli uštedili su 100 kuna jer ono što su nam tamo prikazali može se nazvati samo Multimedijskim sr....em. Svaka čast Filharmoniji, solidno su odsvirali glazbenu suitu iz originalne trilogije. Udaraljke nisu baš bile na nivou, a puhači su me pozitivno iznenadili. Toliko o lijepim stvarima. Koncert je s dodatkom trajao manje od 60 minuta. Sramotno. Idemo dalje. Light show bio je primjereniji turbofolk koncertu negdje na periferiji grada. Irititantna rasvjeta gotovo me otjerala s koncerta u prvih pet minuta, ali natjerao sam se ostati da vidim u što će se ova tragikomedija pretvoriti. I vidi stvarno, tijekom koncerta pojavljivali su se likovi iz filmova, prvo princeza Leia (tip do mene umro je od smijeha), pa Darth Vader (bolja maska može se kupiti u Turbo limaču), crnokosi Luke, Luke i Leia zajedno (nakon poduže šetnje dvoranom uzduž i poprijeko), pa na kraju Darth Maul i Luke u borbenom klinču! Eto, i oni su se na kraju svega susreli i to Lisinskom. Najsmiješniji bio je Darth Vader koji nije znao što bi s rukama dok je svirao Imperijalni marš. Vrhunac se desio na kraju koncerta kada je Darth Vader dirigirao istu melodiju bez imalo smisla za ritam i melodiju. Stvarno ne znam što je tu bilo multimedijalno. Valjda ona dva platna na kojima su nam prikazivali tek nekoliko kadrova iz filmova i onda ih ponavljali dok je orkestar svirao. Kako to da se Yoda nije pojavio tijekom izvođenja njegove teme? Mislim da bi to bio najoriginalniji dio ove katastrofalne večeri. I za kraj bravo Zagrebačkoj filharmoniji. Oni su jedini svoj posao odradili korektno.
sve je kemija