sub, 30. rujna '06 u 23:55
Dobra večer, dame i gospodo, i ostali članovi životinjskog carstva. Dobrodošli na premijeru novog filma poznatog hrvatskog redatelja Matije Matečića, čiju produkciju potpisuje gospodična Julija, a scenarij dvoje već spomenutih, te Mihael Konjević. Dobrodošli na premijeru „Roštiljade II: Attack of the Chewaps“.
Moje ime je nevažno, ja ću biti vaša voditeljica i hostesa večeras u ovom (ne)kratkom pregledu doživljaja i događaja.
Dakle, cijela stvar je trebala biti ostvarena ranije, al je došlo do tehničkih poteškoća oko egzekucije i produkcije, pa je cijela stvar odgođena sa početka ljeta na početak jeseni. I bez ikakvog daljnjeg oduljenja, evo što je bilo danas na roštiljadi.
Prvo smo se svi našli ko pravi mali nijemci što jesmo točno na rotoru kod Bundeka, u točno 12:15 kako je dogovoreno. Jesmo vraga. Nekolicina je došla u predviđeno vrijeme, a ostala bagra (u koju se i ja svrstavam) je dolazila sa malim zakašnjenjem. Pa tak i treba, nismo na misu došli. Došli smo roštiljati.
I tako, skupili smo se nas nekoliko, našli jedno zgodno mjesto nedaleko nasipa, smjestili se i polako, balkanski, počela se uhodavati. Naredbom El Presidentea smo donijeli piće do baze, te nabavili rešetku za roštilj, dok je vođa našeg plemena sa najbližim suradnicima išao u lov na strašne ćevape koji prebivaju negdje daleko od kampa. I dok je iskucavalo 30 minuta otkad su otišli, pribojali smo se da im se nešto dogodilo i odlučili brigu usmjeriti na malo odbojke na veoma ravnom terenu nedaleko stola i roštilja. Makar je bilo i koristenja nogu, te bliskih susreta sa loptom u punoj brzini, sve je zavrsilo bez vecih incidenata, te uz minimalne gubitke udova.
U to vrijeme je dosao glavni kuhar, po imenu i slavi Roy, koji je zavidnom vjestinom poceo slagati roštilj, koristeći se skromnim sredstvima poput grančica koje je hrabro sakupila individua kojoj ćemo pridodati nadimak „Ninja Gusar“, iz sigurnosnih razloga. Nadam se da ne razumijete.
Nedugo nakon sto je pripremljen roštilj, dosao je vodeci trojac iz uspjesnog lova, te pravi roštilj je mogao započeti. Glavni kuhar nas je obasipao ukusnim specijalitetima poput ćevapa na žaru, ćevapa okrenutim vertikalno, krmenadlima na Roy, etc. Mi ostali smo se skupili na hrpu, te bacili malo odbojke, u kojem su svoje talente i vjestine u punom mahu pokazali veoma (radio)aktivni članovi Udruge njanjgalaxywalk i Old Yoda, popularno zvani njanj i Old Yoda.
Nakon toga, osjetili smo zov divljine, te su se naši prastari porivi probudili, pa smo svi se skupili oko roštilja ko pravi mali pioniri, te, kako je to lijepo sročio njanj, čekali ko siročići da nas nahrane.
Anyway, nakon veoma ukusnog roštilja, cijela družba se posvetila važnim stvarima, poput eliminiranja prijetnje zlih sadržaja boci pive, te dijaboličnih tetrapaka.
Onak, usput, nismo ponijeli batinu, pa nismo mogli ispuniti jednu od aktivnosti, al se zato par puta njanj sam izblamirao na odbojci.
Nakon sat, sat i pol mukotrpne borbe i ugodnog druženja, susjedi su nas izazvali na meč odbojke, kojem ćemo malo sad posvetiti vremena.
Za momčad Mos Croatije je nastupala sljedeća četvorka: kapetan momčadi check-wan, Ninja Gusar, popularni Zozo kao duša momčadi, te vaša večerašnja voditeljica i hostesa. Meč je krenuo prilično skromno za našu momčad, te smo gubili do rezultata 12:15, kad su pod mrezu stigli El Presidente i Zozo, koji su uz pomoc uvijek pouzdane zadnje linije preokrenuli rezultat, te dobili prvi set rezultatom 25:23. U drugom setu, vaša omiljena odbojkaška ekipa se tiho dogovorila da će odmarati, i pustiti set protivnicima, uz minimalan trud, kako bi bila spremna pobijediti u trećem. Rezultat: 14:25. Jedina stvar vrijedna spomena u cijelom setu je majstorski potez kapetana check-wana, koji je jednim brzim i to-the-point potezom onesposobio protivnickog igrača, kada je pri pokušaju bloka ili smeša zabio prst tipu u oko.
Treći i odlučujući set je počeo taktički, jer smo uveli naše protivnike u lažan osjećaj sigurnosti kad su poveli 4:6. Ali, tad dolazi na scenu Zozo, duša momčadi, koji je kroz nekoliko majstorski egzekutiranih signature servi preokrenuo rezultat, pa do kraja je ostao rutinski posao za momčad da dovede kraj ovaj epski meč. Pobjednički poen je smešom donio na pravom mjestu postavljeni El Presidente.
Nakon pozdravljanja sa protivnicima, kapetan je prišao igraču kojeg je ozlijedio, i bio spreman ponuditi puno članstvo u Udruzi, al je vidio u jedinom preostalom zdravom oku igrača da mu nije do nikakvih Udruga, pa se check samo skromno ispričao.
Ono malo vremena i svjetlosti dana što je ostalo, vesela družina je provela čisteći za sobom (jer smo mi ipak eko-osviješteni), i dogovarajući se oko toga kako će provesti večer veoma zabavnog dana.
Na roštilju su prisustvovali: check-wan, retro_one, mjuki, Roy, Old Yoda, njanj, Mace Wampou, Azra, Zozo, Ninja Gusar, Derexa, Lighty, Vladimir, dama kojoj ne znam ime (sorry, love
), Jacen
Eto, bio je uspješan roštilj, veselim se sljedećem.