pon, 6. rujna '04 u 01:29
Citiram:
Da je moguce, najbolje bi bilo odrzati LARP, ali to je tesko buduci da je u sredistu ZG-a. Ali odrzati negdje malo izvan ZG-a, pa da je pod pokroviteljstvom Sfere, bi bilo dobro... |
Kako je ovo StarWars udruga, imam jednu sugestiju za LARP koji bi se mogao organizirati na konvenciji a koji ni zehtijeva ni livadu, ni mekane maceve i slicne gluposti.
Zamislite situaciju: U nekoj medjuzvjezdanoj kulturi koja ima vise razlicitih manje ili vise sukobljenih strana (Old Republic, post-imperijalna galaksija Star Warsa, Star Trek Federacija, Nexus Milesa Vorkosigana, Babylon 5, Carstvo iz Dine... ima toga kolko hoces) organizirana je mirovna konferencija o kojoj ovisi buducnost svemira (ili barem samo mira). Igraci mogu biti cijeli niz likova:
* diplomati i vladari koji pokusavaju ugovoriti saveze u interesu svoje vlade
* diplomati i vladari koji pokusavaju ugovoriti saveze u vlastitom interesu
* preruseni asasini s ciljem da koknu nekog vladara
* teroristi koji zele napraviti diverziju
* strazari (Jediji, federacijsko osiguranje, Dendarii...) koji pokusavaju sprijeciti zlikovce
* i tako dalje...
To ne mora biti velika konferencija, mozda samo par velikih faca, ali ako zamislimo da se sve dogadja u jednoj relativno maloj svemirskoj stanici (npr. Federation Environmental Retreat, skraceno FER
), te da imamo gomilu slucajnih prolaznika (ostali sudionici konvencije), stvar postaje zanimljivija. Uz malo truda mogu se koristiti one djecje puske koje ispaljuju spuzvaste projektile da glume blastere, pa cak i jednostavne pracke s mekanim loptama -- bilo bi tu dosta slucajnih zrtava, sto bi podiglu cijelu razinu zabave.
Ako tko ima vremena, neka malo razmisli o tome. Znam da su bila izasla (mislim jos kod West Enda) pravila za Star Wars LARP, a siguran sam da i Trek ima nesto svoje, a ako nista sigurno postoji neki set pravila za moderni LARP.
Citiram:
Recimo, pogledajte samo ono natjecanje na Istrakonu u popravljanju onog starog fico-ta (B'Ellana Torres natjecanje, na U.S.S. Istrakonu). Nista veliko, ali opet daje nekakvu razonodu izmedju predavnja/projekcija. |
Zvuci zabavno -- glavno da je tematski vezano.
Bottom line svega: na Sferakonu se dogadjaju iskljucivo one stvari koje se netko potrudi organizirati. SFera je neprofitna udruga, i nitko od organizatora nije placen, a to vrijedi i za sve druge konvencije barem kod nas. Stoga, ako zelite nesto vidjeti na Sferakonu, najsigurniji nacin je da organizirate sami, ili jos bolje (a provjereno radi) probate napaliti nekog drugog da to organizira.