ned, 12. lipnja '05 u 07:57
Napravio sam lightsaber u roku od 24 h... Bilo je relativno jednostavno. Uzeo sam aluminijsku cjev otprilike duzine tri zahvata rukom, a zatim uzeo neki stari plasticni dio zbog kojeg sam na dnu morao zarezati cjev da ga nataknem, to je kao bio zavrsetak. Zatim sam uzeo nesto siru plasticnu cijev i odrezao kojih 5-6 cm nje i onda je izplilo onako, da na jednom djelu bude okrugla a onda se smanjuje da bude negdje na pola (probajte sami skuziti na sto mislim). Aluminijsku cijev sam na drugom kraju gdje nema nista malo podebljao s izrescima od stare gume* za bicikl (rezuckao sam je u male kolutice i stavljao ih jedan na drugi), a zatim na to nataknuo plasticni dio. Da izgleda normalnije sve sam izravnao kitom** (izmedu plasticnih i aluminijskog djela). Kada se osusilo plastiku i djelove s kitom sam obojio u crno s bojom za makete (maketarska grupa iz osnovne se napokon isplatila). Aluminijski dio sam spiralno omotao uzduzno prerezanom gumom da se metalni dio ni ne vidi. U otvor lightsabera sam ugurao nesto sto sam nasao u starom comp misu, nesto okruglo s crticama koje se skupljaju na sredini toga, nakon malog turpijanja lako je uslo u nutra. Jos smisljam sto cu s "gumbom za paljenje", ali doci ce. Slike cu staviti cim se dograbim nekog digitalca
*Misli na unutrasnju gumu od bicikla ne na vanjsku.
**Preporucam onaj obicni sto nalikuje na glinu (ali gore smrdi) a ne silikonski koji sam ja prvotno iskoristio i koji je bio vise nego nepogodan za bojenje.