sub, 5. prosinca '15 u 23:33
Danas je napravljena ručka, jej, tko bi rekao da ima toliko posla oko tako banalne stvari. Problem je u nedostatku uputa i materijala pa treba biti kreativan - jer želim imati pomične dijelove, a ne samo zaljepiti i prefarbati...
Dijelovi su prvo oprani, zatim očišćeni od ostataka kalupa i izbočina. Korišten je skalpel, dremel bušilica i brusni papir:
Nakon toga je krenulo bušenje raznih rupica za pomične dijelove i uklanjanje plastičnih vijaka kako bi ih zamijenio pravima:
Najviše vremena je otišlo na okidač, odlučio sam umjesto opruge staviti N50 magnetiće za efekt okidanja, ali je trebalo dodatno izdubiti rupu okidača i napraviti dodatne utore za magnete koji će biti zaljepljeni PVC ljepilom:
Magneti nisu držali s PVC ljepilom pa sam ih zacementirao dvokomponentnim epoksi kitom (epoxy putty iliti green stuff koji ću koristiti za ispravke - jer kada se stvrdne, slične je strukture kao resin):
Na kraju je trebalo probušiti rupu kroz čitavu širinu da se okidač fiksira tijelom čavlića, toga sam se pribojavao da ne zeznem ili ne probušim krivo, ali ispalo je savršeno
Sutra repriza, čeka me cijev