čet, 13. listopada '05 u 21:00
Napokon,konstruktivna kritika.Sa zadovoljstvom ću odgovoriti na sva pitanja.
Zvonius AngUglavnom, tesko je napraviti da glazba odgovara svakoj sceni u tocno vrijeme. Ono sto se meni posebno istaklo dogadja se oko minute i petnaest sekundi. Glazba koji bi odgovarala pocetku te scene krece tek na 1:16 (ili da pocne kada im se saberi spoje)
Ovo je namjerno napravljeno zato jer sam htio da vokalni dio bude sinkroniziran s njihovim rukama( 1:20) te s natpisom "Dark vs. Light".Još jedan razlog je to što sam htio nekako povezati te dvije scene(close-up Anakinovog lica i njihov saber twirling),a taj dio glazbe je savršen za to.
Zvonius AngOsim toga nije mi se svidjelo jest kada se Anakin prodere: "I hate you," jer (imho) nema dovoljno inteziteta te se izgubi u glazbi.
S ovom tvrdnjom se slažem.Ideja je i bila da se glazba utiša i da je u prvi plan stavljen "I hate you",no problem je u Movie Makeru,odnos glasnoće između videa i soundtracka moguće je postaviti samo za cijeli predložak,ne za pojedine segmente.
Zvonius AngZatim zadnje dvije scene. U cemu je problem? U tome sto je na kraju prikazan Vader kako se okrece od nas, a u predzadnjoj kako se Vader okrece k Sidiousu. Po meni bi mnogo bolje odgovaralo obrnuto jedini problem je sto bi vizualno izgledalo malo losije.
Kao što si sam rekao,vizualno bi izgledalo lošije.Zadnje dvije scene trebale su pokazati iz čega i u što se pretvorio Anakin Skywalker,odnosno što je dovelo do duela.
Zvonius AngI na kraju ono sto me najvise muci je tekst, tocnije njegov poredak. Na tvoj nacin ide od manjega prema vecemu, dobiva se na epicnosti, gubi na emocionalnosti. No, ovdje te ne mogu kritizirati jer se bazira na samo mojem dozivljaju i po tome sto bi dosta trebalo izmijeniti da funkcionira na obrnut nacin.
Na tekst sam obratio posebnu pozornost.Ideja je bila da postupno opišem njihov odnos,od onog osnovnog da su bili braća sve do metafore borbe između borbe dobra i zla.Istina,gubi se na emocionalnosti,no dobiva na epičnosti,što sam i htio postići.Uostalom,zadnjih 45 sekundi bavi se isključivo emocijama proizašlim iz njihovog dvoboja.
Zvonius AngKoji je razlog stavljanja scene s Vaderom dvadeset i pete sekunde u drugoj minuti? Osobni razlozi.
Ovo ti baš ne mogu smisleno objasniti.Najbliži opis bi bio da sam htio pokazati kako za Anakina nema povratka i usto privesti kraju duel.
Zvonius AngIzuzev ovoga gore nabrojanog, odlicno je.
Hvala.