registracija <--> login ·  sw.hr home · pretraživanje · izgubljena lozinka
 Svi forumi - Ostali SF&F
 James Cameron's AVATAR Idi na stranicu:
Autor  Poruka
Xis Latos
Forum moderator
Forum moderator

Force points: 41
Napisano: 21 prosinca 2009 u 17:32   Naslov: James Cameron's AVATAR [Xis Latos izmjenio poruku 21 prosinca 2009 u 17:33 ]
Citiram: Napisao DARTH TILA
Meni su ovi plavi likovi totalno ko iz crtića.Mislim da će film podbaciti pa makar bio napravljen vrhunskom tehnologijom.Ned vidim big deal što se tiče ovog filma.Prije bih otišla gledati Holmsa nego ovo

haha pa ne znam kako može podbaciti...u tri dana zaradio preko 300 miljuna dolara u svijetu...skoro pa nema čovjeka da ne hvali priču, "plave likove iz crtića", režiju, glazbu...nominiran sa 4 zlatna globusa(najbolji film, režija...) i prije nego što je izašao...eto stvarno možda podbaci...stvarno, al tek kad ga pogledaš

info | www | odgovori | citiraj
check-wan
Jedi Council member
Jedi Council member

Force points: 81
Napisano: 21 prosinca 2009 u 17:42   Naslov: James Cameron's AVATAR
bili jučer na 3d projekciji... izašli iz kina pod ugodnim dojmom. film je teško opisati jer iako je priča totalni klišej (kao što su svi skeptično zaključili iz trailera), opet je toliko dobra da smo film pogledali u dahu (a traje 3h!).
3d daje poseban dojam, ako ništa drugo, barem sam prvi put gledao full HD u kinu
preporuka? definitivno, nakon svih onih govana ove godine koje sam gledao u kinu, ovo je za oscara (kojeg će ziher i pobrati). jedino što imho nije uspio nadmašiti Lucasa (oni koji su čitali interview na Wired-u, znaju o čem pričam), ipak su SW bili fenomen, a ovo je jedan super film

--
Voliš Star Warse?

DARTH TILA
Jedi knight
Jedi knight

Force points: 288
Napisano: 21 prosinca 2009 u 18:34   Naslov: James Cameron's AVATAR
Citiram: Napisao Xis Latos
Citiram: Napisao DARTH TILA
Meni su ovi plavi likovi totalno ko iz crtića.Mislim da će film podbaciti pa makar bio napravljen vrhunskom tehnologijom.Ned vidim big deal što se tiče ovog filma.Prije bih otišla gledati Holmsa nego ovo

haha pa ne znam kako može podbaciti...u tri dana zaradio preko 300 miljuna dolara u svijetu...skoro pa nema čovjeka da ne hvali priču, "plave likove iz crtića", režiju, glazbu...nominiran sa 4 zlatna globusa(najbolji film, režija...) i prije nego što je izašao...eto stvarno možda podbaci...stvarno, al tek kad ga pogledaš

Vidiš da ni sama ne znam šta pričam Ali nekako mi se neda to gledati a možda ipak odem,vidjet ću

--
Faith rarelly calls up on us in the moment of our choosing!

Damien Kryzer
Bounty hunter
Jedi knight

Force points: 13
Suradnik: enciklopedija
Napisano: 22 prosinca 2009 u 18:01   Naslov: James Cameron's AVATAR
Već sam neko vrijeme živio u uvjerenju da me ništa u svijetu filma ne može iznenaditi. Onda se pojavio Avatar.

Upravo sam se vratio s 3D projekcije i mogu ga samo hvaliti. Film je toliko moćan da sam u par navrata skoro suzu pustio. Predivno iskustvo. Istina da se dobar dio priče da skužiti iz trailera te priznajem da sam i ja bio skeptičan baš zbog trailera. No, to ne znači da mu ne bi trebali dati priliku. Jer ako netko ostane ravnodušan nakon (pa i za vrijeme) gledanja filma onda s njim nešto ne štima.

BTW, nije da me posebno muči ali biti će sramota za ljudski rod ako tamo neki mladi mjesec zaradi više od ovog remek-djela. Toliko.

--
"Under the tongue root a fight most dread, and another raging behind, in the head."

Darth Krayt
Jawa
Jedi apprentice

Force points: 35
Suradnik: ex. bluebana
Napisano: 23 prosinca 2009 u 10:46   Naslov: James Cameron's AVATAR [Darth Krayt izmjenio poruku 23 prosinca 2009 u 10:55 ]
opa, jos uvek nisam pogledao Avatar, James Cameron je najavio da nije zavrsio i da ce napraviti jos 2 kao serijal! wow

p.s. zanima me da li je neko gledao Battle for Terra, 2007?
Meni je jako slican kao Avatar! ista prica, sve...ko je onda ukrao ideju?

http://www.youtube.com/watch?v=plyRYrqa_4g

Darth Zabrak
Jedi
Jedi

Force points: 63
Napisano: 23 prosinca 2009 u 14:15   Naslov: James Cameron's AVATAR
Skinuo sam taj film i onda ga nisam pogledao, ali svakako hoću. Nije se baš nešto puno pričalo o njemu, pa nekako sumnjam u njegovu kvalitetu.

Darth Xaron
Jedi knight
Jedi knight

Force points: 104
Napisano: 23 prosinca 2009 u 14:15   Naslov: James Cameron's AVATAR
Ići ću pogledati nakon Božića.

Citiram: Napisao Damien Kryzer
BTW, nije da me posebno muči ali biti će sramota za ljudski rod ako tamo neki mladi mjesec zaradi više od ovog remek-djela. Toliko.

Mladi mjesec ima najmoćniju publiku iza sebe: žene i djecu. No to je Cameron. Vidjet ćemo.

--
Where does it come from—this quest, this need to solve life's mysteries when the simplest of questions can never be answered? Why are we here? What is the soul? Why do we dream?

Orion
Jedi Council member
Jedi Council member

Force points: 169
Suradnik: Dark Lord of Mos Croatia
Napisano: 23 prosinca 2009 u 22:01   Naslov: James Cameron's AVATAR
@Krayt: Battle for Terra i Avatar su dvije različite stvari. Jako malo toga imaju zajedno.

--
"Leaves from the vine, falling so slow.
Like fragile, tiny shells,
Drifting in the foam.
Little soldier boy, come marching home.
Brave soldier boy, comes marching home."

knight issar liavar
Jawa
Jedi apprentice

Force points: 32
Napisano: 24 prosinca 2009 u 00:16   Naslov: James Cameron's AVATAR
ummm pogledao i ja avatara.....meni je ok film mada je priča klišej totalno, a očekivao sam puno više, jer tolike pare na efekte ulupat a priča...bljzuga....osvajanje divljeg zapada u budućnosti...ako vam je do priče prije pogledatje posljednjeg mohikanca i dances with wolves....bolji imaju pristup temi....a efekti su na razini, nema šta da se tu kaže... mada nakon 1 gledanja mislim da neću imat potrebu ga pogledat još jednom......slažem se sa checkom da je avatar ok film ali star wars su ipak fenomen....

--
Do I really look like a guy with a plan? You know what I am? I'm a dog chasing cars. I wouldn't know what to do with one if I caught it! You know, I just, do things.

Darth Krayt
Jawa
Jedi apprentice

Force points: 35
Suradnik: ex. bluebana
Napisano: 24 prosinca 2009 u 11:45   Naslov: James Cameron's AVATAR
Orion, prica je slicna...ok. video sam trejler, jos uvek nisam pogledao. znam zasto je najbolji specijalni efekat za 21.veka

sarlacc
Jedi Council member
Jedi Council member

Force points: 33
Napisano: 28 prosinca 2009 u 15:28   Naslov: James Cameron's AVATAR
http://www.youtube.com/watch?v=xq_nRfoBSm0&feature=fvhl

Malo o animaciji u filmu ...

DARTH HIRIUM
Jedi master
Jedi master

Force points: 93
Napisano: 29 prosinca 2009 u 12:58   Naslov: James Cameron's AVATAR
Pogledao. Isprva mi se činlo ništa posebno, mada je vizualno jako lijepo izgledalo te su efekti bili sjajni. Kako smo se primicali kraju filma, pogotovo akciji sve više sam uživao u filmu. Možda bi bilo zanimljivije gledati u 3d-u.

--
There are those with power, those with the strength and will to lead. And there are those meant to follow, those incapable of anything but servitude and a meager, worthless existence. Equality is a perversion of the natural order!

Orion
Jedi Council member
Jedi Council member

Napisano: 08 siječnja 2010 u 15:26   Naslov: James Cameron's AVATAR
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=62169

--
Drifting in the foam.

Darth Xaron
Jedi knight
Jedi knight

Napisano: 14 siječnja 2010 u 14:12   Naslov: James Cameron's AVATAR
Film sam pogledao jučer (danas vidim da sam imao sreću jer više ne daju 2D verziju) i film je pregenijalan. Čudo je kako nas Cameron uspije uvući u taj tuđinski svijet posve drukčiji od Zvjezdanih staza ili Ratova zvijezda gdje Na'viji žive u potpunoj simbiozi s prirodom, a ljudi su poslovično zli i ludi za novcem. Mnogi su ti vidjeli paralele s raznim filmovima, no meni je najviše po Alienima (poznata Cameronova vojna mašinerija, lebdeći tenkovi i strojevi koji su kao ljudi), ali i Ameri-Indijanci rekapitulaciju povijesti.
CGI je inače sjajan, ali ništa novo jer dok ne naprave fotorealistične ljude, ovo je standard svakog drugog filma u kinima. Kaže da će snimiti nastavak i jedva ga čekam.

--
Where does it come from—this quest, this need to solve life's mysteries when the simplest of questions can never be answered? Why are we here? What is the soul? Why do we dream?

Bozzi
Mimbanite
Force sensitive

Force points: 2
Napisano: 14 siječnja 2010 u 22:29   Naslov: James Cameron's AVATAR
Meni su efekti (gledala sam u 2d) nevjerojatni, predobri - krajolici, scene letenja na onim bićima, svi CGI likovi, razne letjelice (posebice oni helići s dvije lateralne elise). Ali to je to. Priča mi je jako slaba i površna, neuvjerljiva, ne mogu je povezati s ničim zbog nedovoljne razrađenosti, društvo koje je prikazano čini mi se da je osuđeno na hm...ne-napredak ako ne i propast u skoroj budućnosti. Ali to je samo moje mišljenje (imam dosta argumenata pa baš i ne znam da li da ih tu pišem i da li bi ikoga zanimalo )
p.s. - ima nekog tko je gledao u 2d i u 3d pa da usporedi?

--
“Take care of your brain and your brain will take care of your existence. Take care of your heart and your heart will take care of your life.” Alfonso Caycedo

Darth Zabrak
Jedi
Jedi

Force points: 63
Napisano: 14 siječnja 2010 u 23:17   Naslov: James Cameron's AVATAR [Darth Zabrak izmjenio poruku 15 siječnja 2010 u 13:20 ]
"društvo koje je prikazano čini mi se da je osuđeno na hm...ne-napredak ako ne i propast u skoroj budućnosti" - tu misliš na na'vi-e? ako da onda se u potpunosti slažem, jer film koliko dobar bio, jednostavno mi je previše predvidljiv!

u drugom djeću se sigurno vratiti ljudi i napraviti hrpu sranja samo da bi se mogao raditi treći dio gdje će se polako ta sranja čistiti da bi opet sve bilo super... iskreno se nadam da griješim, jer će inače totalno s****ti franšizu!

što se mene tiče, nastavci se ne trebaju ni snimati... ne da je film loš, nego jednostavno neka ostane bez nastavaka! a ako se već mora nešto snimati, onda još samo jedan dio koji bi mogao upotpuniti prikaz cijele pandore i još malo ljudskog nemara

Orion
Jedi Council member
Jedi Council member

Napisano: 15 siječnja 2010 u 09:55   Naslov: James Cameron's AVATAR
Avatar Epizoda 2: Ljudi Uzvraćaju Udarac?

--
Drifting in the foam.

Dalo Valeur
Jedi
Jedi

Force points: 94
Napisano: 15 siječnja 2010 u 10:41   Naslov: James Cameron's AVATAR
Navi Unleashed

--
Corusant Forum

Jacen
Jedi Council member
Jedi Council member

Force points: 220
Suradnik: Ambassador of Mos Croatia
Napisano: 15 siječnja 2010 u 11:33   Naslov: James Cameron's AVATAR
@Dalo: zakon fotka

@ostali: a vidjet ćemo. Kaj se živcirate prije vremena?

Darth Xaron
Jedi knight
Jedi knight

Napisano: 16 siječnja 2010 u 12:42   Naslov: James Cameron's AVATAR
I Zvjezdane staze mnogi su proglasili filmom bez ikakve smislene priče pa je postao hit. Jasno da je to priča koju smo već viđali, ali čarolija je u tome kako nas Cameron uvuče u taj svijet, kulturu i život Na'vija.
Kažu da ćemo u nastavku možda vidjeti podmorje Pandore ili druge mjesece oko tog planeta. Bring it on, JC.

--

Stranica 2 od 3 Idi na stranicu: 1, 2, 3 
 Svi forumi - Ostali SF&F
Jedino registrirani korisnici mogu odgovarati na poruke te započinjati nove teme.

Registracija je potpuno besplatna i njome pristupaš svim naprednim funkcijama foruma.
 Prebaci se na:

Get Firefox  Rebels choose Firefox, but this forum works even with Imperial browsers.
Copyright© 2001-2010 Mos Croatia Spaceport - udruga ljubitelja Zvjezdanih ratova
COAX community v4Valid CSS!Valid HTML 4.01!